ΣΠΑΡΤΗ. Ερωτηματικά εγείρονται γύρω από το θέμα των απολυμάνσεων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σπάρτης, ύστερα από την καταγγελία στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Μαρτίου του κ. Παναγιώτη Κυριακούλια, σύμβουλου της παράταξης Ενωμένοι Πολίτες, σύμφωνα με την οποία, συγκεκριμένες απολυμάνσεις, της 1ης Σεπτεμβρίου 2020, δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, ενώ ανακοινώθηκαν.

Ο κ. Κυριακούλιας απευθυνόμενος στον πρόεδρο Νομικού Προσώπου κοινωνικής προστασίας, του Δήμου Σπάρτης Αθανάσιο Τσουλόγιαννη επικαλέστηκε, κατά την τοποθέτησή του, απουσία ανάθεσης στο «Διαύγεια» αλλά και έλλειψη τιμολογίου παροχής υπηρεσιών, από το συνεργείο απολύμανσης.

Ο κ. Τσουλόγιαννης δε, απαντώντας, ανέφερε πως «…χαρτιά και τιμολόγια δεν υπάρχουν, και ούτε θα υπάρξουν, διότι η απολύμανση έγινε δωρεάν».

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Μαρτίου ο κ. Κυριακούλιας, κατήγγειλε στον δήμαρχο Πέτρο Δούκα πως ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, έχει προβεί σε αυθαιρεσίες σχετικά με την απολύμανση, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών των παιδικών σταθμών.

Όπως υπογραμμίζεται, η νηπιαγωγός που ήταν παρούσα, δεν είχε καμία ενημέρωση σχετικά με την απολύμανση, και όσο βρισκόταν στο σημείο, δεν πραγματοποιήθηκε απολύμανση.

«Δεν υπάρχει ανάθεση, ούτε έγκριση από το Νομικό πρόσωπο» τόνισε, αφού «… η Δωρεά χρειάζεται απόφαση εκτέλεσης, και τιμολόγιο αυτοπαράδοσης, που σε αυτό, μπορεί να αφαιρεθεί το ποσό της εργασίας, αλλά όχι ο ΦΠΑ».

Κατά τον κ. Κυριακούλια, η απολύμανση δεν συνέβη ποτέ.

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο η απολύμανση του Παιδικού Σταθμού εν μέσω πανδημίας η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να είναι πιο σαφής, πιο συγκεκριμένη και πιο προσεκτική. Ιδιαίτερα ένα Νομικό πρόσωπο που δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει αφορμή τόσο για κριτική όσο και για έλεγχο.