ΣΠΑΡΤΗ. Τη «…νέα καθυστέρηση στη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης Δήμου Σπάρτης – Περιφέρειας Πελοποννήσου και στην ανάθεση της Μελέτης Κατασκευής, … που μπορεί να αποβεί μοιραία », επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή των κατοίκων του Νέου Κόσμου – Ψυχικού της Σπάρτης, σχετικά με τις διαδικασίες ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει οριστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης για ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου, ειλημμένη μάλιστα στις 24/9/2020.

Η Επιτροπή των κατοίκων υπογραμμίζει ότι η Σπάρτη βρίσκεται στην τελευταία θέση των πρωτευουσών της Πελοποννήσου αλλά και πολύ κάτω του μέσου όρου ως προς την αναλογία σχολείων ανά κάτοικο.

«Προκειμένου, μάλιστα, η Σπάρτη να “πιάσει” τον Μέσο Όρο χρειάζεται όχι 1, αλλά 2 ,ακόμα, σχολεία», τονίζουν οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου – Ψυχικού της Σπάρτης.

Η ανακοίνωση της επιτροπής των κατοίκων:

6ο Δημοτικό Σχολείο: Προγραμματική Σύμβαση και Μελέτη «Εδώ και Τώρα»

«Θεμελιακή υποχρέωση της κοινωνίας και της πολιτείας είναι να προσφέρει στα παιδιά του ελληνικού λαού την Παιδεία που απαιτείται, στις συνθήκες που τους αξίζει.

Δυστυχώς, στη Σπάρτη, το καθολικό αίτημα για ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης παραμένει σε εκκρεμότητα από το 1986!!!

Ένας από τους καθοριστικούς δείκτες που αποτυπώνουν την αναγκαιότητα ανέγερσης σχολικών μονάδων σε μια πόλη είναι ο λόγος του πληθυσμού προς τον αριθμό των σχολικών μονάδων.

Με μια απλή διαίρεση του πληθυσμού των πρωτευουσών της Πελοποννήσου με τον αριθμό των σχολικών μονάδων που διαθέτουν αποδεικνύεται ότι η Σπάρτη έχει τον χειρότερο δείκτη απ’ όλες, πράγμα που σημαίνει ότι το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης , αποτελεί αναγκαιότητα πρώτης γραμμής για την τοπική εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα η κατάσταση, όσον αφορά τον δείκτη αυτό, έχει ως εξής:

  1. Κόρινθος: 1 σχολείο ανά 2.155 κατοίκους
  2. Καλαμάτα: 1 σχολείο ανά 2.183 κατοίκους
  3. Πύργος : 1 σχολείο ανά 2.214 κατοίκους

4.Τρίπολη : 1 σχολείο ανά 2.572 κατοίκους

  1. Πάτρα : 1 σχολείο ανά 2.576 κατοίκους
  2. Άργος (ως πληθυσμιακή πρωτεύουσα) :

1 σχολείο ανά 3.172 κατοίκους

  1. Σπάρτη : 1 σχολείο ανά 3.248 κατοίκους

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία η Σπάρτη βρίσκεται όχι μόνο στην τελευταία θέση των πρωτευουσών της Πελοποννήσου αλλά και πολύ κάτω από τον Μέσο Όρο που είναι 1 σχολείο ανά 2.478 κατοίκους.

Προκειμένου, μάλιστα, η Σπάρτη να “πιάσει” τον Μέσο Όρο χρειάζεται όχι 1 αλλά 2, ακόμα, σχολεία.

Ως Επιτροπή των Κατοίκων για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης επισημαίνουμε ότι ήδη σημειώνεται νέα καθυστέρηση στη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης Δήμου Σπάρτης – Περιφέρειας Πελοποννήσου και στην ανάθεση της Μελέτης κατασκευής , σε υλοποίηση της οριστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης , η οποία ελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2020!!!

Προειδοποιούμε, και πάλι, πως στο σημείο που βρισκόμαστε, οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση και κωλυσιεργία θα αποβεί μοιραία για το μέλλον αυτού του σχολείου, το οποίο κατακτήθηκε, δικαιωματικά, με τους πολύχρονους αγώνες των κατοίκων και των εκπαιδευτικών και το έχει απόλυτη ανάγκη η Σπάρτη».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις