ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Αποφασισμένη εμφανίζεται η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου να μη συμμορφωθεί «προς τας υποδείξεις» του περιφερειάρχη Πελ/νήσου Παν. Νίκα, να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Καλά κρατεί λοιπόν αυτή η πολιτική κόντρα, με την κα Σπυριδάκου επιπλέον, να καταγγέλλει τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, για εκδικητικότητα και εμπάθεια.

Όπως η ίδια περιγράφει, «…ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελ/νήσου, μου κοινοποίησε έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, προφανώς μετά από παραγγελία του Περιφερειάρχη, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να παραιτηθώ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, λόγω της ανεξαρτητοποίησης μου από την παράταξη "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" (παράταξη Νίκα), με την οποία μετά από εκλογές στο Περιφερειακό Συμβούλιο εξελέγην στη Γενική Συνέλευση των Περιφερειών».

Οι συνέπειες

Η κα. Σπυριδάκου επισημαίνει πως αν δεχτεί την υπόδειξη, «…το άμεσο αποτέλεσμα είναι η θέση που κατέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος να καλυφθεί από τον πρώτο επιλαχόντα ο οποίος δεν έχει καμμία σχέση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να χαθεί η δική μας φωνή σε ένα θεσμικό και αποφαστικο όργανο».

Δεν συντρέχει λόγος

Από πολιτικής πλευράς, η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας, θεωρεί πως δεν συντρέχει λόγος παραίτησής της, καθώς στο ΔΣ εξελέγη ως μέλος της Παράταξης του Απόστολου Τζιτζικώστα, με τον οποίο έχει άψογη συνεργασία και στηρίζει απεριόριστα αφού, αυτός «…διεκδικεί δυναμικά για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση τόσο από την Ελληνική Κυβέρνηση όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η τοποθέτηση της κας Μαργαρίτας Σπυριδάκου

«Πριν λίγο καιρό, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μου κοινοποίησε έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, προφανώς μετά από παραγγελία του Περιφερειάρχη, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να παραιτηθώ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών λόγω της ανεξαρτητοποίησης μου από την παράταξη "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" με την οποία μετά από εκλογές στο Περιφερειακό Συμβούλιο εξελέγην στη Γενική Συνέλευση των Περιφερειών.

Αν δεχθώ την υπόδειξη του κ. Προέδρου του Π.Σ. (προφανώς κατ' εντολή του κ. Περιφερειάρχη) να παραιτηθώ από το το Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. το άμεσο αποτέλεσμα είναι η θέση που κατέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος να καλυφθεί από τον πρώτο επιλαχόντα ο οποίος δεν έχει καμμία σχέση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να χαθεί η δική μας φωνή σε ένα θεσμικό και αποφαστικο όργανο.

Φυσικά δεν έχω καμία πρόθεση να εγκαταλείψω την θέση μου στο συνδικαλιστικό όργανο των Περιφερειών και να στερήσω την Πελοπόννησο από μια φωνή μέσα σ’ αυτό.

Από την άλλη, δεν συντρέχει κανένας λόγος να το κάνω αυτό καθώς στο ΔΣ εξελέγην ως μέλος της Παράταξης του Πρόεδρου, Απόστολου Τζιτζικώστα, με τον οποίο έχω άριστη συνεργασία και σέβομαι απεριόριστα για την εξαιρετική δουλειά που κάνει ως Περιφερειάρχης και ως Πρόεδρος, διεκδικώντας δυναμικά για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση τόσο από την Ελληνική Κυβέρνηση όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής των Περιφερειών και συνεπώς συνεχίζω να τον στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις.

Υπενθυμίζω επίσης στον κ. Περιφερειάρχη ότι σε ανεξαρτητοποίηση απο την Παράταξη "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" προχώρησα έπειτα από ρεβανσιστικές τακτικές και αποκλεισμό που μου επιβλήθηκε από τον ίδιο επειδή τόλμησα να διαφοροποιηθώ στο θέμα της διοργάνωσης των Επετειακών Εκδηλώσεων των 200 χρόνων από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η εκδικητικότητα έναντι οποιουδήποτε τιμήματος και η εμπάθεια είναι κακοί σύμβουλοι όταν κατέχουμε δημόσια αξιώματα και υπηρετούμε θεσμούς.

Από την πλευρά μου δίνω και θα εξακολουθήσω να δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να τιμήσω την ψήφο των συμπολιτών μου. Άλλωστε αυτοί είναι οι τελικοί κριτές».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις