ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ. Τη δολοφονία ζώων στο χωριό Κυπαρίσσι, Λακωνίας, κατήγγειλε στην αστυνομία ο σκηνοθέτης του Ant1, Περικλής Βούρθης.

Άγνωστος δηλητηρίασε 1 σκύλο και 4 γάτες, με φόλα, και όπως ο σκηνοθέτης υποστηρίζει, «το έγκλημα είναι επαναλαμβανόμενο!».

Το δύστυχο σκυλάκι ανήκε στην οικογένειά του.

«Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα την ώρα που εργαζόμουν που φίλοι, συγχωριανοί με ενημέρωναν πως βρέθηκε νεκρό το σκυλάκι μας. Την επόμενη ημέρα διαπιστώθηκε ότι ήταν περισσότερα τα ζώα που ήταν νεκρά», λέει ο σκηνοθέτης.

Στην ίδια περιοχή έχει παρατηρηθεί από κατοίκους ότι οι απερίσκεπτοι «περιμένουν τη χειμερινή περίοδο για να δηλητηριάσουν τα άτυχα τετράποδα».

Ο Περικλής Βούρθης υποστηρίζει πως, «Το βλέπουν σαν δυσφήμηση» (να κάνουν κάτι τέτοιο) «τη θερινή σεζόν. Ο χρόνος που θεωρούν ότι είναι προτιμότερο να συμβεί, είναι ο χειμώνας».

Όπως αναφέρθηκε, τα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα πληθαίνουν, με τα περισσότερα να μην φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες, αφού στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι μάρτυρες υποτιμούν της έκτασή τους.

Υπογραμμίστηκε πως καταγγελίες υφίστανται, όμως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ακόμα για τις οποίες δεν γίνονται καταγγελίες, αφού οι άνθρωποι θεωρούν ότι, «δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούν ή δεν το κρίνουν και πολύ σημαντικό ή μπορεί να θεωρούν ότι δεν πρόκειται να γίνει κα τίποτα…».

Τέλος, σύμφωνα με τη νομοθεσία (Νοε. 2020) όποιος κατηγορείται για δολοφονία ή βασανισμό ζώου κινδυνεύει με χρηματική ποινή έως 50.000 € και ποινή φυλάκισης ως και 10 χρόνια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις