ΣΚΑΛΑ. Και μεθοδεύσεις βλέπει η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Δήμου Ευρώτα πίσω από το κλείσιμο του ΧΑΔΑ σε Αφυσού Σπάρτης αλλά και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

«ΣΔΙΤ - μονόδρομος και ΤΕΡΝΑ λυτρωτής»

Όπως αναφέρουν από την Επιτροπή,

«Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με το αιφνιδιαστικό και χωρίς εναλλακτικό σχεδιασμό κλείσιμο των απαράδεκτων ΧΑΔΑ στη Σπάρτη αλλά και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου αποτελούν μια ακόμα σειρά μεθοδεύσεων έτσι ώστε Περιφέρεια και Δήμοι να αναγκάσουν τους κατοίκους της Πελοποννήσου να αποδεχτούν την εγκληματική σύμβαση ΣΔΙΤ Πελοποννήσου ως μονόδρομο και την ΤΕΡΝΑ ως λυτρωτή, χωρίς να διστάζουν να “παίζουν” με την υγειονομική ασφάλεια ολόκληρων περιοχών που “πνίγονται” στα σκουπίδια εν μέσω συνθηκών πανδημίας».

Κάλεσμα και προειδοποίηση

Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Δήμου Ευρώτα, καλεί τους συμπολίτες να παρευρεθούν την Πέμπτη 9/12 στις 6.30 το πρωί, στο μεγάλο μπλόκο των Ξηροκαμπίων, στην ΕΟ Σκάλας – Σπάρτης και προειδοποιεί Περιφέρεια - ΦΟΔΣΑ και ΤΕΡΝΑ ότι

«δεν πρόκειται να δεχτούμε ούτε ένα σκουπίδι να έρθει στα Ξηροκάμπια, πάνω στις πηγές μας δίπλα στον Ευρώτα μας ούτε από την Σπάρτη ούτε από πουθενά αλλού».

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα

«Τρία χρόνια τώρα, δίνουμε έναν αγώνα για τον τόπο μας, που δεν είναι όμως ένας τοπικιστικός αγώνας αλλά αφορά στους πολίτες όλων των περιοχών της Πελοποννήσου, που δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την εγκληματική σύμβαση ΣΔΙΤ Απορριμμάτων αλλά μόνο να χάσουν από την καταστροφή των φυσικών πόρων της περιφέρειας και την οικονομική αφαίμαξη από τον πενταπλασιασμό των δημοτικών τελών για την διαχείριση των απορριμμάτων, που θα ισχύει για τους πολίτες όλων των περιοχών.

Εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, Περιφέρεια και Δήμοι έκλεισαν τα αυτιά τους στις προτάσεις της επιτροπής αγώνα, περιφερειακών συμβούλων αλλά και άλλων φορέων για να προχωρήσει ο σχεδιασμός της διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος των πολιτών, με δημόσιο χαρακτήρα, με χωροθέτηση από Κρατικό φορέα αξιοποιώντας την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, έτσι ώστε να διασφαλίζονται η προστασία του περιβάλλοντος των φυσικών πόρων, η διαλογή στην πηγή-ελαχιστοποίηση του υπολείμματος για ταφή με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους πολίτες.

Η τακτική αυτή, ακολουθήθηκε με συνέπεια από όλες ανεξαιρέτως τις δημοτικές αρχές και περιφερειακές αρχές και είχε ως αποτέλεσμα την παράδοση της διαχείρισης στην ΤΕΡΝΑ.

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με το αιφνιδιαστικό και χωρίς εναλλακτικό σχεδιασμό κλείσιμο των απαράδεκτων ΧΑΔΑ στην Σπάρτη αλλά και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου αποτελούν μια ακόμα σειρά μεθοδεύσεων έτσι ώστε περιφέρεια και Δήμοι να αναγκάσουν τους κατοίκους της Πελοποννήσου να αποδεχτούν την εγκληματική σύμβαση ΣΔΙΤ Πελοποννήσου ως μονόδρομο και την ΤΕΡΝΑ ως λυτρωτή, χωρίς να διστάζουν να “παίζουν” με την υγειονομική ασφάλεια ολόκληρων περιοχών που “πνίγονται” στα σκουπίδια εν μέσω συνθηκών πανδημίας.

Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα του «διαίρει και βασίλευε» καλούμε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου σε απειθαρχία και αντίσταση ενάντια στον εγκληματικό αυτό σχεδιασμό καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος και οικονομικής αφαίμαξης.

“Συμπατριώτες, η περιβαλλοντική μόλυνση δεν έχει σύνορα και οι τσέπες μας είναι ήδη άδειες από τις αυξήσεις στα τιμολόγια και σε άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης!”

Προειδοποιούμε Περιφέρεια-ΦΟΔΣΑ και ΤΕΡΝΑ ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε ούτε ένα σκουπίδι να έρθει στα Ξηροκάμπια, πάνω στις πηγές μας δίπλα στον Ευρώτα μας ούτε από την Σπάρτη ούτε από πουθενά αλλού.

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 06.30 ΠΜ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΟ ΣΚΑΛΑΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ!

ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις