ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας, με ανακοίνωσή του, στέκει αλληλέγγυος στον αγώνα των κατοίκων που διαφωνούν με την εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων – Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΜΕΑ – ΧΥΤΥ) στα Ξηροκάμπια της ΔΚ Σκάλας, στον Δήμο Ευρώτα.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι καλούν τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα, άμεσα, να αποσύρει οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή, Ξηροκάμπια, αφού, «… αντί να προστατεύουν τους κατοίκους της Λακωνίας και να καταστέλλουν το έγκλημα, κάνουν τον πορτιέρη για τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ».

Τέλος, ζητούν από την Κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή «…να σταματήσει την διαδικασία της εγκατάστασης του σκουπιδοεργοστασίου στην περιοχή Ξηροκάμπια, και να σχεδιαστεί με ευθύνη του κράτους η διαχείριση των απορριμμάτων…»

  • Η ανακοίνωση

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, χαιρετίζει τον αποφασιστικό και ανυποχώρητο αγώνα των κατοίκων του Δήμου Ευρώτα ενάντια στην εγκατάσταση σκουπιδοεργοστασίου στην περιοχή Ξηροκάμπια, του Δήμου Ευρώτα.

Καταδικάζουμε την απρόκλητη στάση της Περιφερειακής Αρχής και συγκεκριμένα του Περιφερειάρχη κ. Νίκα, που αντί να πάρει υπόψη τις αντιδράσεις των κατοίκων εδώ και τρία χρόνια και να βρει λύσει στο πρόβλημα, ενεργεί με την λογική «Νόμος και Τάξη», και στέλνει τις τελευταίες ημέρες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να καταστείλουν τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων, που δεν θέλουν να προχωρήσει η εγκατάσταση ενός εργοστασίου με σύμμεικτα σκουπίδια στο σημείο πάνω από τον μεγαλύτερο υδροφόρο ορίζοντα της Νότιας Λακωνίας. Ένα εργοστάσιο που θα φέρει οικονομικό αφανισμό στους αγροτοπαραγωγούς και περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας με όλες του τις δυνάμεις θα συμβάλει στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Δήμου Ευρώτα.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Θα νικήσουμε!

Απαιτούμε τώρα να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή Ξηροκάμπια, που αντί να προστατεύουν τους κατοίκους της Λακωνίας και να καταστέλλουν το έγκλημα. Κάνουν τον πορτιέρη για τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ.

Απαιτούμε τώρα από την Κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή να σταματήσει την διαδικασία της εγκατάστασης του σκουπιδοεργοστασίου στην περιοχή Ξηροκάμπια, και να σχεδιαστεί με ευθύνη του κράτους η διαχείριση των απορριμμάτων και όχι με βάσει τα συμφέροντα του εκάστοτε βιομήχανου.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις