ΣΠΑΡΤΗ. Το έντονο πρόβλημα των απορριμμάτων που αντιμετωπίζει η Σπάρτη, όλο το τελευταίο διάστημα, αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Πέμπτη 31/3, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης απέδωσε το σύνολο του προβλήματος στην καθυστέρηση της κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων – Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΜΕΑ – ΧΥΤΥ) στα Ξηροκάμπια, της ΔΚ Σκάλας, στον Δήμο Ευρώτα.

  • Υπεύθυνοι, ο Δήμος Ευρώτα και οι αντιδρώντες, στην κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, κάτοικοι …

Όπως αναφέρθηκε, η Λακωνία με βάση τον σχεδιασμό της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί μία από τις τρεις διαχειριστικές ενότητες, η οποία θα εξυπηρετείται από την μονάδα στην Σκάλα –«η καθυστέρηση στις εργασίες για την οποία έχει δημιουργήσει το σημερινό πρόβλημα».

Αιτίες

Αιτίες λοιπόν, της καθυστέρησης, τόνισε ο Π. Νίκας, αποτελούν, αρχικά

  • «…το θέμα με τις οδούς πρόσβασης προς την χωροθετημένη για την μονάδα της Σκάλας έκταση, (σ.σ. στα Ξηροκάμπια), το οποίο προέκυψε από τον Δήμο Ευρώτα»,

ενώ περαιτέρω καθυστέρηση προκλήθηκε

«Αναζητούμε προσωρινή λύση»

«Αναζητούμε τρόπο να βοηθήσουμε τη Σπάρτη, να δώσουμε μια προσωρινή λύση μέχρι την λειτουργία της μονάδας στη Σκάλα η οποία προορίζεται να καλύπτει το σύνολο των δήμων της Λακωνίας.

Όσο καθυστερεί η Σκάλα δυστυχώς τόσο θα εντείνεται το πρόβλημα στους Δήμους της Λακωνίας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης τονίζοντας ότι «…φαίνεται πως αρκετοί Δήμοι προκύπτει να έχουν δυσκολίες με την διαχείριση των απορριμμάτων τους».

  • «Χωρίς προβλήματα η διαχείριση των απορριμμάτων στις άλλες περιοχές»

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι, «…χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η διαχείριση, στην Παλαιόχουνη, των απορριμμάτων από την Αργολίδα, την Κορινθία και των Δήμων της Αρκαδίας που υπάγονται στη διαχειριστική ενότητα που εξυπηρετείται από αυτή τη μονάδα», ενώ ανέφερε ότι και στη Μεσσηνία, στην περιοχή της Καλλιρρόης, «…προχωρούν εντατικά οι εργασίες για την μονάδα που θα εγκατασταθεί εκεί, και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα χωματουργικά έργα».

  • Παρουσίες

Στην εν λόγω σύσκεψη, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Σταύρος Αργειτάκος, ο αντιπεριφερειαρχής Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης, ο Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης, ο Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος…

  • Δύο μέτρα και δύο σταθμά - Θα το έκανε αυτό ο Νίκας στην Καλαμάτα;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις