ΣΠΑΡΤΗ. «…Πιστεύουμε ότι ήταν ένα υποκριτικό και κατευθυνόμενο ψήφισμα, ενός ουσιαστικά ξεπλύματος των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και της συμμετοχής της χώρας μας.

Καμία αναφορά για το τι έγινε σε Κύπρο, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, Υεμένη και αλλού, που άλλαξαν τα σύνορα με το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων.»

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε η Λαϊκή Συσπείρωση (Λα.Συ) Δήμου Σπάρτης το ψήφισμα καταδίκης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, που έφερε η παράταξη Αργειτάκου, (σ.σ. «Λήψη απόφασης σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία»), στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ψήφισμα συγκάλυψης»

Όπως αναφέρει η Λα.Συ., πρόκειται για «…ένα ψήφισμα συγκάλυψης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, στην κατεύθυνση που στηρίζουν η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, με την άμεση εμπλοκή της χώρας μας».

  • Ο ρόλος του Τζέφρι Πάιατ: «Εμπνευστής και καθοδηγητής, του πραξικοπήματος που ανέτρεψε την αστική, φιλορωσική κυβέρνηση Γιανουκόβιτς»

Σχετικά με τον πρέσβη των ΗΠΑ, προσθέτουν από τη Συσπείρωση:

«…Οι τρεις εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι, καταδίκασαν την ρωσική εισβολή με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και ανέδειξαν τον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους κινδύνους μιας γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου.

Στηλίτευσαν το ρόλο του περιβόητου πρέσβη των ΗΠΑ, κ. Πάιατ, που το 2014 ήταν ο εμπνευστής και καθοδηγητής, του πραξικοπήματος που ανέτρεψε την αστική, φιλορωσική κυβέρνηση Γιανουκόβιτς, αξιοποιώντας τα ναζιστικά τάγματα όπως αυτό του Αζόφ και του Δεξιού τομέα.

Του κ. Πάιατ, σημερινού πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, που προετοίμασε μαζί με τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, τη σημερινή κατάσταση φτιάχνοντας βάσεις, σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ΝΑΤΟ.

Είχαμε την “τιμή” να υποδεχτούμε τον Αμερικανό γκαουλάϊτερ, και στο δημαρχείο Σπάρτης, καλεσμένο του τότε δημάρχου κ. Βαλιώτη, αλλά και φίλο του σημερινού δημάρχου και άλλων, που αποδοκιμάστηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Να τον χαίρονται

Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ολοκληρωμένο ψήφισμα να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό το πολεμικό σφαγείο που διεξάγεται από ιμπεριαλιστές, τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ.

Συμμετείχε στο πολύ πετυχημένο αντιπολεμικό συλλαλητήριο - συναυλία που έγινε στην πλατεία της Σπάρτης, από φορείς και συλλογικότητες και στο οποίο ούτε ένας από τους δημοτικούς συμβούλους, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, εμφανίστηκε.

Για την ιστορία πέρασε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα της παράταξης Αργειτάκου με τις ψήφους των παρατάξεων Αργειτάκου, Δούκα και Βαλιώτη.

Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης πήρε 4 ψήφους.

Και στα δύο ψηφίσματα υπήρξαν 2 “παρών(!!)” και 3 “όχι” (!!!)»

Παρακολούθησε τη συζήτηση για το θέμα στο Δ.Σ. Σπάρτης 4/4/2022 (από το 4:11:00 και ύστερα)

  • Ζελένσκι Βολοντιμίρ στην Ελληνική Βουλή - «Προετοιμάζεται το έδαφος για μεγαλύτερη συμμετοχή της Ελλάδας σε συρράξεις»

Σχετικά με την διαδικτυακή, πρόσφατη, παρουσία στην Ελληνική Βουλή του προέδρου της Ουκρανίας, Ζελένσκι, «…με ντεκόρ τους ναζί του τάγματος του Αζόφ και χειροκροτητές τη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25», η Λα.Συ., θεωρεί πως στοχεύει «…στην προετοιμασία του εδάφους για μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνιστικούς πολέμους καθώς και στο να δώσει τα διαπιστευτήρια του καλού μαθητή, σε Η.Π.Α. και ΝΑΤΟ».

  • Ερωτήματα

Τέλος απευθύνονται και ερωτήματα:

«…Κύριε Δούκα, ο Ζελένσκι φάνηκε να ξέρει πολύ καλή Ελληνική Ιστορία. Μας είπε για Θερμοπύλες, Φιλικές Εταιρείες, Ελληνικές Επαναστάσεις, “Ελευθερία ή Θάνατος”.

Τι θέλατε και εσείς; Να πει για την εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στην Κύπρο;

Για τους πεφτοσυνεφάκηδες είναι γνωστό το “ποιόν” Ζελένσκι και η στάση του με τα Ναζιστικά τάγματα εφόδου. Στη Βουλή απλά έγιναν τα επίσημα “αποκαλυπτήρια” ότι Ζελένσκι και Αζόφ “πάνε πακέτο”.

Γι’ αυτό κύριοι βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας, δεν σας ξεπλένουν όλες οι νεροτριβές μαζί.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις