ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας και το Νομαρχιακό Τμήμα Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, θα πραγματοποιήσουν κοινή απεργιακή συγκέντρωση, την Κυριακή 1η Μαΐου (10:30), στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας, στη Σπάρτη.

Μια φορά κι έναν καιρό, τον Μάη του 1886…

  • Κοινό κάλεσμα: «Απεργούμε και Τιμούμε τους Νεκρούς και τους Αγώνες της Τάξης μας»

«Όλοι και όλες Απεργούμε και Τιμούμε τους Νεκρούς και τους Αγώνες της Τάξης μας, Μετέχοντας στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μαΐου», υπογραμμίζεται σε κοινό τους κάλεσμα, προς τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα:

«Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Είναι Μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.

Η Ημέρα αυτή κάθε χρόνο μας υπενθυμίζει όχι μόνο το χρέος που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές αλλά και την Ιστορική Ευθύνη να το μεταφέρουμε στις επόμενες.

Η Πρωτομαγιά του 2022 βρίσκει τους εργαζόμενους μπροστά σε ολοένα πιο ανησυχητικές εξελίξεις. Ο Πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια, την οικονομία και την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Ο πόλεμος είναι η πιο σκληρή μορφή υπεράσπισης των συμφερόντων των ισχυρών, σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους και άλλους τους οδηγεί στο δρόμο της φτώχειας και της προσφυγιάς.

Η επιδίωξη της ειρήνης και της δημοκρατίας είναι θεμελιώδης αξία του συνδικαλιστικού κινήματος και απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της ασφάλειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ενώνουμε τη φωνή της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για,

  • Την αποκατάσταση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Προόδου και της Δικαιοσύνης στην Ουκρανία,
  • Αυξήσεις πάνω από το ΑΕΠ και τον Τιμάριθμο

Διεκδικούμε

  • Σταθερή δουλειά με ίσα δικαιώματα για όλους,
  • Ισχυρές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και διατάξεων,
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης…

Όλοι και όλες Απεργούμε και Τιμούμε τους Νεκρούς και τους Αγώνες της Τάξης μας, Μετέχοντας στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μαΐου..

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Ζήτω η Εργατική Τάξη και οι Αγώνες της!

24ωρη Απεργία – Κυριακή, 1η Μάη 2022

Όλοι και όλες Μετέχουμε στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μαΐου

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις