ΣΚΑΛΑ. Η ταινία τεκμηρίωσης, «Mακρόνησος, μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά», θα προβληθεί το Σάββατο 7 Μαΐου, (20:00,) στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ευρώτα, στη Σκάλα.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ σε παραγωγή από το ΚΚΕ για το κολαστήριο της Μακρονήσου, βασισμένο σε 36 μαρτυρίες αγωνιστών, με την Κομματική Οργάνωση Βάσης Ευρώτα να απευθύνει κάλεσμα παρακολούθησής του.

Το «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ. Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά» βασίζεται σε 36 αληθινές μαρτυρίες. Όλες τους δίνουν με λεπτομερή περιγραφή τη σειρά των γεγονότων για το κολαστήριο της Μακρονήσου ως τόπου εξορίας και βασανισμού, με στοιχεία αλλά και ονόματα.

  • Στo Νταχάου τής Μεσογείου

«Οι μαρτυρίες αυτές είναι φόρος τιμής στους αγωνιστές της Μακρονήσου, του αποκαλούμενου “Νταχάου της Μεσογείου”. Εκεί όπου οι μηχανισμοί καταστολής τελειοποιήθηκαν, η βία συστηματοποιήθηκε και οι πολιτικά διωκόμενοι έζησαν τη μεγαλύτερη αναμέτρησή τους όχι μόνο με τον ταξικό αντίπαλο, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Μοναδικός σκοπός: Nα υποταχθούν, να δηλώσουν μετάνοια, να αποκηρύξουν το ΚΚΕ και τις ιδέες τους», αναφέρουν από το ΚΚΕ.

Όπως ειπώθηκε, «…σημαντικοί ηθοποιοί έδωσαν τη φωνή τους για να αναπαρασταθούν όσο πιο ζωντανά και ηχηρά γίνεται αυτές οι μαρτυρίες.

Οι Δημήτρης Αντωνιάδης, Ελένη Γερασιμίδου, Κώστας Καζάκος, Δημήτρης Καταλειφός, Δανάη Κατσαμένη, Γιώργος Κιμούλης, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Πέρης Μιχαηλίδης, Παύλος Ορκόπουλος, Θέμης Πάνου, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Στάνκογλου αφηγούνται με συνταρακτικό τρόπο προσωπικές μαρτυρίες αγωνιστών, που μαρτύρησαν πάνω στο νησί…»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις