ΕΛΛΑΔΑ. Την άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ζητά ο Γιάννης Παναρίτης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

  • «Δείτε το σοβαρά»

Όπως υπογραμμίζει ο Γιάννης Παναρίτης, «έχει φτάσει η ώρα η κυβέρνηση να δει σοβαρά το ζήτημα», πλέον όλων των άλλων και για τον λόγο, πως, «…για το θέμα αυτό έχει γίνει σύσταση στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης του προγράμματος σταθερότητας».

  • Η επιστολή

«Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Πάγια θέση της επιχειρηματικής κοινότητας είναι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος διότι, σε αντίθεση με άλλους φόρους, επιβάλλεται ανεξάρτητα από το εάν η επιχείρηση είναι κερδοφόρα ή ζημιογόνα, δημιουργώντας αφενός επιπρόσθετα οικονομικά βάρη στις ήδη επιβαρυμένες επιχειρήσεις με τόσες άλλες φορολογικές, ασφαλιστικές και λοιπές υποχρεώσεις, αφετέρου λειτουργεί ανασχετικά στην ανάπτυξη της φορολογικής συνείδησης και συμμόρφωσης, αφού αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας.

Για το θέμα αυτό έχει γίνει σύσταση στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης του προγράμματος σταθερότητας. Θεωρούμε ότι έχει φτάσει η ώρα η κυβέρνηση να δει σοβαρά το ζήτημα και να καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος ανακουφίζοντας κυρίως τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που λόγω της δυσμενούς συγκυρίας αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας καταγράφοντας ζημίες ή μηδενικά κέρδη.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις