ΛΕΩΝΙΔΙΟ. Στην έδρα του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δρ. Κώστας Μπαγινέτας, στο Λεωνίδιο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας (Τετάρτη 29/6) με τον Γενικό Γραμματέα να συνοδεύεται από τον Πρόεδρο της Εταιρείας και Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας, Χαράλαμπο Λυσίκατο.

Τι συζητήθηκε

Κατά την επίσκεψη του ο κος Μπαγινέτας ενημερώθηκε για την πορεία του τοπικού προγράμματος και μίλησε με τα στελέχη της ΟΤΔ για τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και ειδικότερα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών επανέναρξης των πληρωμών του τοπικού προγράμματος μέσα από το νέο σύστημα πληρωμών.

Ο Γενικός Γραμματέας πληροφορήθηκε από τα στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. ότι πληρωμές των επενδυτικών σχεδίων συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 2.500.000 € έχουν ελεγχθεί από την ΟΤΔ και αναμένεται η εκκαθάριση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να φτάσουν στους δικαιούχους και να συνεχιστεί η υλοποίηση των επενδύσεων.

Με την σειρά του ο κος Μπαγινέτας ενημέρωσε για τα βασικά σημεία της νέας ΚΑΠ, την αναμενομένη έγκριση του ΠΑΑ 2021-2027 και τα νέα δεδομένα που αυτό φέρνει στα προγράμματα τοπικής ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΤΔ ζήτησαν από τον Γενικό Γραμματέα να παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες και κυρίως τα χρονοδιαγράμματα, να αναζητήσει ως Υπουργείο περισσότερους πόρους για τα τοπικά προγράμματα και τον διαβεβαίωσαν ότι και την νέα περίοδο η ΟΤΔ Πάρνωνα θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή ετοιμότητας για να τρέξει τα προγράμματα επ΄ ωφελεία των κατοίκων της περιοχής.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις