ΚΡΟΚΕΕΣ. «Γνώση, δώρα και χαμόγελα στους μικρούς φίλους…», μοίρασε το «Fire Summer Camp 2022», που διοργανώθηκε από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, την Πέμπτη 28/7, στις Κροκεές.

Εθελοντισμός

Σκοπός του camp ήταν να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νεότερων και την προσοχή των μεγαλύτερων, στη σημασία του εθελοντισμού.

Έτσι, «…Μέσα από τη ζωγραφική που εμπνέει και το παιχνίδι που γίνεται γνώση, μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για τη σημασία του εθελοντισμού και της πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών».

Τόσο ο Εθελοντισμός, όσο και η ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης σε ζητήματα πυροσβεστικής παιδείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των ομιλιών του Δημάρχου Ευρώτα, Δήμου Βέρδου και του Δ/κτη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχου Κώστα Γραφάκου.

  • Δράσεις

Οι δράσεις στην κεντρική πλατεία των Κροκεών - με την υποστήριξη του Συλλόγου Δράσεις Πολιτών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών, περιλάμβαναν,

  • διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής με θέμα το Πυροσβεστικό Σώμα
  • πυροσβεστικά παιχνίδια με ανάπτυξη πυροσβεστικών εγκαταστάσεων για παιδιά σχολικής ηλικίας
  • άσκηση διάσωσης κατάβασης από ψηλά κτήρια με διασωστικούς κάλλους, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κροκεών Αρχιπυροσβέστη, Λευτέρη Κουμάνδαρο,
  • κατάσβεση μαγειρικού σκεύους με φλεγόμενο μαγειρικό λάδι!

Κατόπιν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ζωγραφικής και δόθηκαν βραβεία και έπαινοι στους μικρούς νικητές.