ΜΑΝΗ. Για 6η συνεχή χρονιά οι Όμοιοι της Μάνης υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Δήμου Ανατολικής Μάνης, διοργανώνουν την Έκθεση,

  • Συνάντηση Εικαστικών στη Μάνη,
  • 6 – 26 Αυγούστου 2022,
  • στο Πολιτιστικό Κέντρο - πρώην Δημοτικό Σχολείο - του Κότρωνα

Με ομιλητή τον γλύπτη Μιχάλη Κάσση,

  • τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6/8 (20:30),
  • η Έκθεση θα δέχεται επισκέπτες καθημερινά (19:00 – 22:00).

Μιχάλης Κάσσης

«Επιμένω να κάνω γλυπτική και μάλιστα γλύφοντας, πελεκώντας τις πολύ σκληρές πέτρες που και το διαμάντι αναστενάζει για να τις κόψει... Τις δουλεύω μ' ένα δικό μου τρόπο, δικό μου ύφος και ήθος. Από τις σχολές, παλιές και νέες, δε με κράτησε καμιά. Ακολουθώ πιστεύω τη δική μου... », είχε δηλώσει ο γλύπτης και ζωγράφος, λογοτέχνης και λαογράφος, πλάστης και μύστης, Μιχάλης Κάσσης, που δίκαια θεωρείται μία από τις πιο γνήσιες και πηγαίες φωνές της γλυπτικής μας…

Στη Συνάντηση Εικαστικών φέτος θα συμμετάσχουν 18 διακεκριμένοι σύγχρονοι δημιουργοί:

Βάλβη Ελισάβετ, Βέργη Χρύσα, Γεωργαρίου Γιάννης, Γεωργαρίου Πέτρος, Γκίνη-Μελά Μαργαρίτα, Dobleau Jean – Francois, Κάσσης Ηλίας, Κάσσης Μιχάλης, Κούρος Δημήτριος, Λεοντιάδου Στεφανία, Μελά Εύα, Menis Renata, Μιχαλάκος Λεωνίδας, Μονεμβασίτης Παύλος, Νακοπούλου Λυδία, Παπαϊωάννου Μαντώ, Σκούρτα Σμαράγδα, Σάμιος Παύλος.

Αντιπροσωπεύοντας διαφορετικές γενιές, εκκινώντας από ξεχωριστές αφετηρίες, έχοντας διανύσει ανόμοιες καλλιτεχνικές διαδρομές και διαπνεόμενοι από το προσωπικό τους όραμα για την τέχνη, σμίγουν για να απευθυνθούν στους επισκέπτες, ο καθένας στη δική του οπτική γλώσσα.

στα φετινά εγκαίνια ομιλητής θα είναι ο γλύπτης κ. Μιχάλης Κάσσης.

  • Βουτιά στην Τέχνη, σε Κότρωνα, Φλομοχώρι και Κοκκάλα

Παράλληλα με τη Συνάντηση Εικαστικών αυτό το καλοκαίρι μικροί και μεγάλοι θα έχουν ξανά την ευκαιρία να κάνουν μια «βουτιά στην τέχνη» στον Κότρωνα, το Φλομοχώρι και την Κοκκάλα!

Δηλαδή, μαθήματα μαρμαρογλυπτικής με τον Λεωνίδα Μιχαλάκο και μαθήματα ζωγραφικής με την Χρύσα Βέργη, την Σμαράγδα Σκούρτα και την Μαργαρίτα Μελά.

  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους! Δηλώσεις ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: homoioimanis@gmail.com .

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις