ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Στις μεγάλες επιτυχίες της Καλαμάτας, που σχετίζονται με τον τουρισμό και την προβολή του τόπου, συγκαταλέγεται η ανάληψη της διοργάνωσης του ΤΒΕΧ Europe 2023 στην Καλαμάτα τον προσεχή Μάιο. Το Διεθνές Συνέδριο Online Travel Media, που θεωρείται από τα πλέον σημαντικά, up to date και επιδραστικά δίκτυα δημιουργών ταξιδιωτικού περιεχομένου της νέας εποχής, εκτιμάται ότι θα προσελκύσει πάνω από 350 έμπειρους επαγγελματίες του χώρου από όλον τον κόσμο.

Συνέδριο στην Καλαμάτα, ταξίδια εξοικείωσης σε όλη την Πελοπόννησο

Travel bloggers, travel influencers και travel content creators πλατφορμών και social media, δημοσιογράφοι ταξιδιωτικού ρεπορτάζ και εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας δίνουν ραντεβού στην πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας 8 - 11 Μαΐου 2023 για να συνδεθούν, να ενημερωθούν πάνω στις τελευταίες τάσεις, τις στρατηγικές και τις τακτικές της τουριστικής αγοράς. Επαγγελματίες του ταξιδιού που συμμετέχουν σε ένα συνέδριο το οποίο περιλαμβάνει όχι μόνο «κλειστές» δράσεις εντός των τειχών συγκεκριμένου συνεδριακού κέντρου, αλλά και απολαυστικές βραδιές «εκεί έξω» και ταξίδια εξοικείωσης σε όλη την Πελοπόννησο.

Καθώς η μέση διάρκεια διαμονής των συνέδρων στην ευρύτερη περιοχή ενδέχεται να διαρκέσει μεταξύ 10 και 30 ημερών, αναμένεται να τονωθεί αισθητά η τουριστική κίνηση για την περίοδο εκείνη. Ταυτόχρονα οι επισκέπτες θα έχουν μοναδικές ευκαιρίες για τη δημιουργία περιεχομένου με θέματα τη φύση, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την ιστορία της Πελοποννήσου, περιεχόμενο που θα μοιραστούν με τους περίπου 300 εκατομμύρια ακολούθους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αμέριστη υποστήριξη από το υπουργείο Τουρισμού

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους κατά τη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, και η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, χαιρετίζοντας τη «σημαντική ταξιδιωτική γιορτή» και δηλώνοντας την αμέριστη υποστήριξη στο εγχείρημα της Περιφέρεις, χαρακτήρισαν το συνέδριο ΤΒΕΧ Europe 2023 μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί ο υλικός και άυλος πολιτισμός της περιοχής, να δημιουργηθούν θετικές εμπειρίες που οι επισκέπτες θα μοιραστούν με όλο τον κόσμο.

Πολύ σημαντικός ο ρόλος του brand «Πελοπόννησος» στο μέλλον του τουρισμού

Από τη δική του πλευρά, ο Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, αφού υπογράμμισε την αξία της συνεργασίας, μεγάλης παρακαταθήκης που -όπως τόνισε- κατακτήθηκε τα πολύ δύσκολα χρόνια της πανδημίας, ανέφερε τρία ενθαρρυντικά στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι η Πελοπόννησος είναι σε πολύ καλό δρόμο: την αύξηση των εσόδων περίπου 7% από το 2019, την αύξηση κατά 3% των αφίξεων και την αύξηση 17% της μέσης διανυκτέρευσης στην περιφέρεια, εκτιμώντας ότι το brand «Πελοπόννησος» θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

Αλλάζει ο τρόπος που ταξιδεύουμε, οι επισκέπτες θέλουν να νιώσουν ντόπιοι

«Ο τρόπος που ταξιδεύουμε έχει αλλάξει και υπάρχει μια τάση των επισκεπτών να θέλουν στο μέρος που επισκέπτονται να νιώθουν σαν “προσωρινοί” ντόπιοι. Eίναι χρυσή ευκαιρία για την Πελοπόννησο να προσφέρει όλες αυτές τις εμπειρίες που μπορεί, να δείξει τον αρχαιολογικό και γαστρονομικό της πλούτο, τη φυσική ομορφιά της και όλα αυτά να τα επικοινωνήσουν οι επισκέπτες του TBEX με τα σύγχρονα μέσα, Instagram, Facebook προς τη διεθνή ταξιδιωτική κοινότητα», σχολίασε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου, Άννα Καλογεροπούλου.

Ο CEO του TBEX, Rick Calvert: «Όμηρος, ο πρώτος travel blogger»

Πώς επιλέγει τους τόπους των συνεδρίων του το ΤΒΕΧ και πώς κατέληξαν οι ιθύνοντες στην Ελλάδα και την Καλαμάτα; Δεν ήταν κάτι καθόλου δύσκολο σύμφωνα με τον CEO του TBEX, Rick Calvert, που παρεβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου. Όπως τόνισε χαριτολογώντας η Ελλάδα ετοιμαζόταν γι’ αυτό 5.000 χρόνια, αφού «ο πρώτος travel blogger ήταν ο Όμηρος που μας μίλησε για ταξίδι και εξερεύνηση». Έμπνευση, εκπαίδευση, εξερεύνηση συνθέτουν κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο του συνεδρίου την ιδέα του ΤΒΕΧ και στην Ελλάδα υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να δεις που ήταν πολύ εύκολο να την επιλέξουν.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις