ΣΠΑΡΤΗ. Το κολαστήριο της Σπάρτης έγινε πλέον ο παράδεισος των ζώων

«Ένα χρόνο με ανοιχτά λουκέτα» (!) γιόρτασαν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Σπάρτης, στην Αγία Κυριακή!

Καλεσμένοι στην όμορφη γιορτή ήταν όλοι οι συνδημότες αλλά και όλοι οι φιλόζωοι του τόπου.

Ένα χρόνο από τη μέρα που «…το Save A Greek Stray έσπασε τα λουκέτα και μετά το Zero Stray Pawject “ήρθε για να μας συνδράμει ώστε να φτάσουμε στη διάσωση εκατοντάδων πλασμάτων”».

Ένας χρόνος πέρασε από τη στιγμή που έγινε γνωστό πώς εκατοντάδες σκύλοι ζούσαν υπό φρικτές συνθήκες στο καταφύγιο στη Σπάρτη.

Ζώα αλυσοδεμένα, σε μικρά κλουβιά ή στοιβαγμένα σε άλλα μεγαλύτερα το ένα πάνω στο άλλο, μέσα στις λάσπες και τις ακαθαρσίες, παρατημένα και υποχρεωμένα σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

https://www.instagram.com/p/Co2eEOzo1Ui

Οι συνθήκες ήταν άθλιες και έκαναν το γύρο του διαδικτύου και αμέσως ξεκίνησε ο αγώνας για να σωθούν όλα τα ζώα από τον εφιάλτη που έζησαν.

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης που έχει δείξει την ευαισθησία του και την αγάπη του απέναντι στα ζώα ήταν εκεί και με ένα βίντεο καλεί τους πάντες που αγαπούν τα ζωάκια να τους δώσουν έστω ένα χάδι και φυσικά όποιος το επιθυμεί, να υιοθετήσει.

«Σήμερα στην Σπάρτη γιορτάζουμε ένα χρόνο από τότε που το Save A Greek Stray έσπασε τα λουκέτα για πάντα. Μετά ήρθε το Zero Stray Pawject για να βοηθήσει στη διαχείριση της κρίσης αυτής παραμένοντας το πεδίο μέχρι και σήμερα. Δυστυχώς τα καταφύγια του Δήμου Σπάρτης έχουν θεωρηθεί από τα μεγαλύτερα κολαστήρια ζώων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας μέχρι και σήμερα. Αυτά, όμως, όλα ανήκουν στο παρελθόν χάρη στην βοήθεια των εθελοντών, οι οποίοι καθημερινά δίνουν την ψυχή τους σε όλα αυτά τα ζώα για να μην τους λείψει τίποτα. Όχι μόνο εντός κυνοκομείου αλλά και σε αυτά που ζουν εκτός. Δυστυχώς για πολλά χρόνια το καταφύγιο της Αγίας Κυριακής στη Σπάρτη ήταν άβατο. Σήμερα, όμως, τα λουκέτα έσπασαν και 143 σκυλιά σας περιμένουν να τους δώσετε έστω ένα χάδι».

https://www.instagram.com/p/Co2Z_w8o0IG

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις