ΝΑΥΠΛΙΟ. Αν ρωτήσεις να σου πουν που θα κάνεις τις βουτιές σου κοντά στο Ναύπλιο 9 στους 10 θα σου υποδείξουν την πανέμορφη παραλία της Καραθώνας με τα ξεχωριστά ξωκλήσια και το μοναδικό Ποντικονήσι της.

Μπορεί το Ναύπλιο να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής πίτας στην Πελοπόννησο κυρίως λόγω της Παλιάς Πόλης, της πλούσιας ιστορίας του και φυσικά του Παλαμηδιού αλλά η ευρύτερη περιοχή πλαισιώνεται από πολύ ενδιαφέροντα σημεία που πρέπει να μπουν στην #travel_list αυτού του καλοκαιριού.

Αν προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε την περιοχή γύρω από την Καραθώνα πρέπει να διαθέσουμε κυριολεκτικά μία ολόκληρη μέρα για να τα δούμε όλα. Θα περπατήσουμε, θα κολυμπήσουμε μα πάνω απ’ όλα θα γεμίσουμε με όμορφες εικόνες.

Παραλία Καραθώνας: Ο τροπικός προορισμός της Αργολίδας

Η παραλία βρίσκεται 5 χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο, πίσω από το Παλαμήδι. Είναι πραγματικά τεράστια και μπορείς να επιλέξεις αν θα εκμεταλλευτείς κάποιο από τα οργανωμένα μέρη της ή αν θα την αράξεις κάτω από τη σκιά κάποιου δέντρου.

Η παραλία κερδίζει σταθερά γαλάζια σημαία τα τελευταία χρόνια για τα πεντακάθαρα νερά της σε όλο το μήκος της ακτής. Στο τέλος αυτής, υπάρχει ένα μικρό λιμανάκι που δένουν οι ψαρόβαρκες κι η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου που εκ πρώτης όψεως το προαύλιο δε θυμίζει πως εισέρχεσαι σε ναό.

Εδώ λοιπόν μπορεί όποιος θέλει να καθίσει να πιει τον καφέ του ή να φάει το φαγητό του, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα και χωρίς να πληρώσει τίποτα.

Απέναντι από αυτό το σημείο (ορατό από όλη την παραλία όμως) βρίσκεται το Ποντικονήσι που άνετα μπορεί κάποιος τολμηρός να φτάσει ως εκεί κολυμπώντας. Ειδάλλως, το καμαρώνουμε από μακριά και βλέπουμε τα σκάφη να αγκυροβολούν εδώ τα καλοκαίρια.

Τα ξεχωριστά ξωκλήσια που πλαισιώνουν την παραλία

Από το λιμανάκι ξεκινά ένα μικρό μονοπάτι που οδηγεί στον Άγιο Νικόλαο τον Κρασόκτιστο, ένα «κυκλαδίτικο» ξωκλήσι που είναι χτισμένο στην άκρη ενός βράχου, πάνω ακριβώς από τη θάλασσα. Όπως σωστά συμπεραίνεις, το εκκλησάκι χτίστηκε από κάποιον καπετάνιο που σώθηκε εν μέσω τρικυμίας στα ανοιχτά της Καραθώνας. Το εμπόρευμα που μετέφερε, περιλάμβανε μεταξύ άλλων και κρασί γι αυτό κι έκανε τάμα στον Άγιο Νικόλα πως αν σωθεί θα χτίσει μια εκκλησία που αντί για νερό στη λάσπη, θα χρησιμοποιήσει κρασί. Έτσι κι έγινε.

Η πεζοπορία μέχρι εδώ δεν είναι πάνω από 10 λεπτά περπάτημα σε ένα πολύ εύκολο και βατό μονοπάτι στην άκρη της θάλασσας. Αν έχεις χρόνο, κάτσε στον Άγιο Νικόλα και απόλαυσε το απέραντο γαλάζιο και το απαλό θαλασσινό αεράκι.

Κι επειδή η θρησκεία των Ελλήνων έχει χτίσει τον όλο δικό της πολιτισμό μέσα στους αιώνες, παντρεμένη πολλές φορές με την Αρχαία Ελληνική Ιστορία, άλλο ένα ξωκλήσι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό πάνω από την παραλία είναι αυτό της Παναγίας των Βράχων ή Παναγία Κατακεκρυμμένης.

Είναι χτισμένη στην εσοχή του βράχου στη θέση που βρισκόταν το αρχαίο ιερό της Ακραίας Ήρας. Για να φτάσεις ως εδώ θα χρειαστείς να περπατήσεις λίγο από το σημείο που θα παρκάρεις (υπάρχει σχετική ταμπέλα πάνω στο δρόμο) και να ανέβεις τα σκαλιά μέχρι να φτάσεις στο ξωκλήσι. Η θέα όπως σωστά μαντεύεις είναι συγκλονιστική προς την παραλία της Καραθώνας και τον αργολικό κόλπο.

Κι αφού επισκεφτείς όλα αυτά τα πολύ όμορφα κι ενδιαφέροντα μέρη, τότε επιβάλλεται μια βόλτα στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου και γιατί όχι μια επίσκεψη στο θρυλικό Παλαμήδι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις