Γράφει ο Θανάσης Πετράκος

Η μη κατάθεση προσφορών από τις αεροπορικές εταιρείες με συνέπεια να διακοπεί από τις 31 Αυγούστου η επιδοτούμενη αεροπορική γραμμή Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, αποτελεί μια πολύ αρνητική εξέλιξη όχι μόνο για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όχι μόνο για τη Μεσσηνία, αλλά και για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και των νομών Αρκαδίας, Λακωνίας και Ηλείας.

Δυστυχώς και η Περιφερειακή Αρχή και οι Δημοτικές Αρχές δεν αντέδρασαν ούτε αντιδρούν σ’ αυτή την ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη λες και δεν τους αφορά. Απ’ όλους τους φορείς μόνο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας δια του προέδρου του κ. Ξυγκώρου έβγαλε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σταϊκούρα να μεριμνήσει ώστε να μην διακοπεί η αεροπορική γραμμή.

Σήμερα η διακοπή της αεροπορικής γραμμής είναι γεγονός γι’ αυτό επιβάλλεται έστω και τώρα να υπάρξει έντονη αντίδραση από την Περιφερειακή Αρχή η οποία οφείλει να πάρει πρωτοβουλία ώστε το αίτημα της επαναλειτουργίας της αεοπορικής σύνδεσης Καλαμάτας – Θεσσαλονίκης να το συνυπογράψουν όλοι οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των νομών της Πελοποννήσου, αλλά και της Ηλείας. Επιπλέον πρέπει ο κ. Περιφερειάρχης να ζητήσει να συνυπογράψει το σχετικό αίτημα και ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρότι είναι προεκλογική περίοδος μπορεί και πρέπει ο κ. Πρόεδρος και ο κ. Περιφερειάρχης να προκαλέσουν άμεσα Περιφερειακό Συμβούλιο έστω και με τηλεδιάσκεψη ώστε το αίτημα της επαναλειτουργίας της γραμμής να είναι ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σας ρωτάμε λοιπόν κύριε Περιφερειάρχη:

  1. Συμφωνείτε με τις προτάσεις μας;
  2. Θα προχωρήσετε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα η αεροπορική γραμμή Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη;
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις