ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Στην Πετροθάλασσα της Ερμιόνης κάνει το δεύτερο βήμα της στην Ελλάδα η διεθνής αλυσίδα διαχείρισης ξενοδοχείων και παραθεριστικών συγκροτημάτων Waldorf Astoria Hotels & Resorts. Μετά τη συμφωνία με την ΤΕΜΕΣ, η οποία αφορά τη διαχείριση των πολυτελών κατοικιών που αναπτύσσονται στους δύο τελευταίους ορόφους του ξενοδοχείου Hilton στο κέντρο της Αθήνας, η Waldorf συμφώνησε να αναλάβει τη διαχείριση του νέου υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος και ειδικά των 15 πολύ μεγάλων παραθεριστικών κατοικιών που θα αναπτυχθούν στην περίμετρό του, αναφέρουν πληροφορίες της «Καθημερινής».

Κορυφαία αναγνωρισιμότητα

Το εμπορικό σήμα Waldorf Astoria Hotels & Resorts είναι η ναυαρχίδα στο χαρτοφυλάκιο της διεθνούς αλυσίδας Hilton, στην οποία και ανήκει, καθώς χρησιμοποιείται σε ξενοδοχεία που προσφέρουν τα υψηλότερα πρότυπα εγκαταστάσεων και υπηρεσιών. Ετσι, μετά το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, η Αργολίδα αποκτά και δεύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα κορυφαίας αναγνωρισιμότητας στον κλάδο της πολυτελούς διαμονής παγκοσμίως.

Εμίρης ο επενδυτής

Πρόκειται για μία επένδυση προϋπολογισμού 202,9 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία γίνεται από την εταιρεία Σκάρλετ Μπητς – Ξενοδοχειακαί και Τουριστικαί Επιχειρήσεις Μονοπρόσωπη Α.Ε., συμφερόντων του επιχειρηματία Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ αλ Ναϊάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ). Ο συγκεκριμένος επενδυτής είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας του εμιράτου και επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου Royal Group UAE όπως και των κρατικών υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΑΕ. Στην Ελλάδα έχει επίσης τοποθετηθεί στον αγροδιατροφικό τομέα και ειδικότερα στις ελαιοκαλλιέργειες, ενώ μεταξύ των ακινήτων που έχουν περάσει από τα χέρια του στη χώρα είναι και εμβληματικό κτίριο στη γωνία των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη με θέα στην Ακρόπολη, που ανήκε στον Ιωάννη Τζιβέλη αλλά βγήκε σε πλειστηριασμό το 2019.

Η επένδυση, προϋπολογισμού 202,9 εκατ., γίνεται από την εταιρεία Σκάρλετ Μπητς, συμφερόντων του επιχειρηματία Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ αλ Ναϊάν από τα ΗΑΕ.

Βίλλες με 800 τ.μ.

Τώρα το έργο στην Πετροθάλασσα, που εντάχθηκε στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων και αδειοδοτήθηκε πολεοδομικά με Ειδικό Σχέδιο Χωροταξικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης, δηλαδή μέσω Προεδρικού Διατάγματος, έχει αναλάβει και εκτελεί μεγάλος κατασκευαστικός όμιλος.

Το έργο εκτελείται σε έκταση 234,6 στρεμμάτων, όπου βρισκόταν το παρωχημένο και πλέον κατεδαφισμένο ξενοδοχείο Ermioni Club. Το επενδυτικό σχέδιο αφορά την κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου και πολυτελούς συγκροτήματος μεικτής τουριστικής εκμετάλλευσης και συγκεκριμένα την κατασκευή ενός ξενοδοχείου συνολικής δομημένης επιφάνειας 27,5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων πολυτελούς κατασκευής και υψηλών προδιαγραφών, δυναμικότητας 100 δωματίων και 15 τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών συνολικής δομημένης επιφάνειας 12.000 τετραγωνικών. Κατά μέσον όρο, δηλαδή, η κάθε βίλα θα έχει χώρους 800 τετραγωνικών μέτρων.

Ειδικότερα, θα αναπτυχθούν εννέα επώνυμες κατοικίες (branded residences) εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και έξι πολυτελείς βίλες (exclusive villas) βόρεια του ξενοδοχείου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα διατεθούν προς πώληση και εκμετάλλευση. Επιπλέον, το συγκρότημα με βάση τα σχέδια θα διαθέτει τρία εστιατόρια, εξωτερικές πισίνες, σαλόνια, μπαρ, μπαρ στην πισίνα, χώρο συσκέψεων, beach club, κέντρο ευεξίας, παιδικό κλαμπ, γυμναστήριο, καταστήματα δώρων και αθλητικές εγκαταστάσεις όπως γήπεδα τένις και μπάσκετ.

Four Seasons από τον επενδυτή Πολ Κόλσον

Η ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας έχει καταστεί τα τελευταία τρία χρόνια κορυφαίος επενδυτικός προορισμός για σχήματα που θέλουν να τοποθετηθούν στον τουρισμό και στην παραθεριστική κατοικία. Εκτός από το project του Μπιν Ζαγιέντ αλ Ναϊάν, στην περιοχή επιδιώκεται να αναπτυχθούν παραθεριστικές επώνυμες κατοικίες (Four Seasons) και από τον Ιρλανδό δισεκατομμυριούχο επενδυτή Πολ Κόλσον, ο οποίος έχει αγοράσει δύο ξενοδοχεία στο Πόρτο Χέλι, αλλά και έκταση 400 και πλέον στρεμμάτων. Αλλο ένα αξιοσημείωτο project παραθεριστικής κατοικίας στην περιοχή είναι το Kilada Hills.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις