ΤΡΙΠΟΛΗ. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο ίσως και λίγο ρομαντικό, ναι υπάρχει κάτι που κάνει τα Χριστούγεννα να λάμπουν περισσότερο και να σκορπίζουν χρυσαφένια μαγεία κι αυτό δεν είναι άλλο από το παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό της Τρίπολης.

Τα τελευταία χρόνια η πόλη της Τρίπολης μας έχει συνηθίσει σε γιορτινές, λαμπερές εκπλήξεις. Φέτος αυτό δε θα μπορούσε να είναι κάτω των προσδοκιών αν αναλογιστούμε τα επιτυχημένα #events των περασμένων χρόνων. Η πλατεία Άρεως θυμίζει φέτος κάτι από τις χιονισμένες σκανδιναβικές χώρες.

Μπορεί εδώ να μη σκεπάζονται όλα με παχύ φρέσκο χιόνι, δε λείπουν όμως αυτή την εποχή νύχτες όπου ο ουρανός κοσκινίζει νιφάδες χιονιού που στέκονται πάνω στα κλαδιά των δέντρων έστω κι αυτή η παρουσία τους διαρκεί λίγο.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό άνοιξε τις πύλες τους το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 και θα παραμείνει ανοιχτό ως τις 7 Ιανουαρίου 2024. Λειτουργεί καθημερινά από 11 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 5:00 το απόγευμα μέχρι 08:30 το βράδυ.

Βολτάροντας στο χριστουγεννιάτικο χωριό της Τρίπολης

Τι θα δούμε όμως εδώ και τι θα κάνουμε ανεξαρτήτου ηλικίας; Που λες εδώ τα πράγματα είναι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικα, νόστιμα και ζεστά (παρά το κρύο!) για μικρούς και μεγάλους. Το θέαμα ειδικά τη νύχτα που ανάβουν τα λαμπάκια, είναι φαντασμαγορικό και μας καλεί να περπατήσουμε μέσα σε φωτεινά τούνελ και να αγγίξουμε το πελώριο δέντρο στο κέντρο της πλατείας.

Για τους παιχνιδιάρηδες της παρέας λειτουργεί και λούνα παρκ. Μερικά από τα παιχνίδια του λούνα παρκ προσφέρονται δωρεάν από το δήμο Τρίπολης ενώ κάποια άλλα είναι επί πληρωμή. Αν ανέβεις πάνω στη ρόδα θα θαυμάσεις όλο αυτό το σκηνικό από ψηλά και τότε θα καταλάβεις ακριβώς τη μαγεία αυτού του χωριού. Στο χώρο μην ξεχνάς πως υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες δωρεάν για μικρά παιδιά μέσα στους ειδικά διαμορφωμένους, ξύλινους χώρους.

Εδώ μπορείς να μπεις στο σπίτι του Άγιου Βασίλη και να κάνεις τα κονέ σου (ξέρεις εσύ!) Γράψε τις ευχές σου, βγάλε τις φωτογραφίες σου παρέα με τον παχουλό γενειοφόρο αγαπημένο παππού των ημερών και στείλε το γράμμα σου.

Τι θα φάμε, τι θα πιούμε και τι θα ψωνίσουμε από τα ξύλινα σπιτάκια

Πάμε τώρα και στα νόστιμα της υπόθεσης; Το χριστουγεννιάτικο χωριό περιστοιχίζεται από ξύλινα σπιτάκια που πουλάνε τα καλούδια τους. Εδώ θα πιεις ζεστό κρασί με τα αρώματα να στήνουν γιορτή στο ποτήρι σου και τον ουρανίσκο σου.

Αν πάλι δεν είσαι του αλκοόλ (που με τόσο κρύο θα το ζητήσεις κι αυτό, πίστεψέ με) τότε θα βρεις ζεστά hot dog για να κατευνάσεις την πείνα σου και λουκουμάδες που μόλις βγήκαν από το τηγάνι. Μένει μόνο να κανονίσεις τις λεπτομέρειες του μελιού και της κανέλας ή της σοκολάτας.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις σοκολατένια καμινάδα για να καταπολεμήσεις τις λιγούρες σου. Ναι, τρώγεται η καμινάδα και μάλιστα σε πληροφορώ πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα νόστιμο γλύκισμα. Και δεν είναι μόνο η γεύση που το κάνει ακαταμάχητο αλλά και όλο το στήσιμο του γλυκίσματος, που όντως μοιάζει με στρογγυλή καμινάδα που τη στολίζεις όπως σου κάνει κέφι!

Επιπλέον στα σπιτάκια αυτά, θα βρεις πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα γούρια να ψωνίσεις, ημερολόγια για τη νέα χρονιά, στολίδια για το δέντρο σου και πολλές ιδέες για μικροδωράκια σε φίλους και συγγενείς.

Κλείνοντας θέλω να σου πω πως η επιλογή της πλατείας Άρεως δεν είναι τυχαία. Ο χώρος είναι πραγματικά μεγάλος και όσο κόσμο κι αν έχει νιώθεις να μην πλακώνεσαι. Επιπλέον πάντα σε αυτή την περιοχή βρίσκεις να παρκάρεις άνετα χωρίς να χρειαστεί να περπατήσεις πολύ.

Από την πλατεία ξεκινάει και ο εμπορικός πεζόδρομος της πόλης που οδηγεί σε μια δεύτερη πλατεία επίσης εντυπωσιακά στολισμένη. Εκτός από τα εμπορικά καταστήματα εδώ θα βρεις μεζεδοπωλεία, εστιατόρια και καφετέριες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις