ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Να «…υπάρχει μονίμως στην περιοχή της Μονεμβάσιας ασθενοφόρο, κατάλληλα εξοπλισμένο για να αντιμετωπίζει τα έκτακτα περιστατικά με το αντίστοιχο προσωπικό σε οδηγούς - διασώστες- τραυματιοφορείς», ζητά με ερώτησή του στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Αφορμή υπήρξε η πρόσφατη διπλή ανθρωποκτονία στη Μονεμβάσια και η καθυστέρηση ασθενοφόρου οχήματος από το Νοσοκομείο Μολάων να ανταποκριθεί στο περιστατικό.

  • Η ερώτηση

Θέμα: «Ανάγκη μόνιμης παρουσίας ασθενοφόρου στη Μονεμβασιά»

«Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Μονεμβάσιας Λακωνίας, αναγκαία είναι η επί μονίμου βάσεως παρουσία καταλλήλως εξοπλισμένου ασθενοφόρου με το ανάλογο προσωπικό του στη Μονεμβασιά. Η άποψη αυτή προκύπτει, κατόπιν και της προσφάτου διπλής και φρικτής ανθρωποκτονίας, λόγω της καθυστέρησης άφιξης του ασθενοφόρου οχήματος από το Νοσοκομείο Μολάων (περισσότερο από μία ώρα). Επιπροσθέτως, η Μονεμβάσια θεωρείται ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός καθ΄όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου με μεγάλο αριθμό επισκεπτών καθώς επίσης και κατά τα Σαββατοκύριακα της χειμερινής περιόδου αλλά και των εορτών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Προτίθεσθε όπως μεριμνήσετε να υπάρχει μονίμως στην περιοχή της Μονεμβάσιας ασθενοφόρο, κατάλληλα εξοπλισμένο για να αντιμετωπίζει τα έκτακτα περιστατικά με το αντίστοιχο προσωπικό σε οδηγούς - διασώστες- τραυματιοφορείς, οι οποίοι με βάρδιες θα καλύπτουν ολόκληρο το 24ωρο, για τα αναφερθέντα χρονικά διαστήματα;»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις