ΛΑΚΩΝΙΑ. «…η ΝΔ εκμεταλλευόμενη μια καθόλα αξιέπαινη δωρεά που προορίζεται για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος και για την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας Υγείας των Λακώνων πολιτών,

αλλάζει τον χαρακτήρα του νέου νοσοκομείου από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), ανοίγοντας την κερκόπορτα του ΕΣΥ για την καταστρατήγηση της δωρεάν και ισότιμης προσφοράς υπηρεσιών Υγείας, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων».

Με αυτή την κατακλείδα, η Ομάδας Υγείας της ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, περιγράφει τις εξελίξεις γύρω από το Νέο Νοσοκομείο Σπάρτης και την πορεία υλοποίησης της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.).

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση, η υλοποίηση της δωρεάς του Ι.Σ.Ν. και ο σχεδιασμός της δημιουργίας του Νέου Νοσοκομείου Σπάρτης ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., τον Φεβρουάριο του 2019, ωστόσο, αργότερα, η κυβέρνηση της ΝΔ στον Ν/Σ για την κύρωση της σύμβασης άλλαξε το νομικό πρόσωπο του νέου νοσοκομείου από Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου, «…σηματοδοτώντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να εισάγει το ιδιωτικό συμφέρον μέσα στο ΕΣΥ».

  • Στην μεθόδευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ έγκειται η κατηγορηματική εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Η υλοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.) και του πολιτικού σχεδιασμού της δημιουργίας του νέου νοσοκομείου Σπάρτης ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. τον Φεβρουάριο του 2019. Στις πρώτες διαβουλεύσεις με το Ίδρυμα, είχε τονιστεί η πρόθεση του το νέο Νοσοκομείο να ενταχθεί στο ΕΣΥ, διατηρώντας εξ ολοκλήρου τον Δημόσιο χαρακτήρα του.

Μετά την κυβερνητική αλλαγή, η ΝΔ στον Ν/Σ για την κύρωση της σύμβασης άλλαξε το νομικό πρόσωπο του νέου νοσοκομείου από Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου σηματοδοτώντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να εισάγει το ιδιωτικό συμφέρον μέσα στο ΕΣΥ. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ριζικά αντίθετος με αυτή την μεθόδευση τοποθετήθηκε στη Βουλή με την θέση ΠΑΡΩΝ. Όχι φυσικά λόγω άρνησης της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου της Σπάρτης δεδομένου πως η αρχική συμφωνία έγινε επί των ημερών μας.

Η κατηγορηματική εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έγκειται στην μεθόδευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ εκμεταλλευόμενη μια καθόλα αξιέπαινη δωρεά που προορίζεται για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος και για την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας Υγείας των Λακώνων πολιτών, αλλάζει τον χαρακτήρα του νέου νοσοκομείου από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ , ανοίγοντας την κερκόπορτα του ΕΣΥ για την καταστρατήγηση της δωρεάν και ισότιμης προσφοράς υπηρεσιών Υγείας, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις