Γράφει ο Λάμπρος Παπαδής

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. και Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου κ. Νίκος Φαραντούρης επισκέφθηκε τον Νομό Λακωνίας την Δευτέρα (18/12) όπου μετά την ολοήμερη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, παρευρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής, σε ειδική θεματική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με θέμα την ακρίβεια. Παρόντες στο πάνελ ομιλητών ήταν ο κ. Νίκος Σκορίνης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. και ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης πρώην υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Νίκος Φαραντούρης μίλησε στο Notospress.gr αναφορικά με τις πρώτες του εντυπώσεις, μιας και η Λακωνία ήταν ο πρώτος του σταθμός στον δρόμο προς τις ευρωπαϊκές κάλπες.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση:

«Είμαι πραγματικά συγκινημένος, γύρισα όλον το Νομό σήμερα, από την ενθουσιώδη υποδοχή και την αγάπη του κόσμου. Με πολλούς από τους συμπατριώτες μας εδώ, έχει τύχει να συνεργαστώ και στο παρελθόν, έχω πολλούς φοιτητές από την Λακωνία, αριστούχοι όλοι και όλες και γενικώς αισθάνομαι πολύ οικεία. Η Λακωνία είναι η πρώτη στάση στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές. Νομίζω ότι τα προβλήματα της Λακωνίας εντοπίζονται στον πρωτογενή τομέα, και σε ζητήματα που αφορούν θέματα στέγασης, φοιτητικών εστιών. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το ιδιοκτησιακό στο Λάγιο, να μιλήσουμε με εμπόρους και τους συλλόγους τους, όπως και την πρόεδρο των φοροτεχνικών και λογιστών. Είχαμε μια καταπληκτική συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας. Όλα αυτά δείχνουν ότι είναι μια δραστήρια και ανήσυχη κοινωνία και εμείς είμαστε εδώ με προτάσεις.

Επίκεντρο της συζήτησης (στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας) ήταν η ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος. Νομίζω ότι τέσσερα χρόνια τώρα είμαστε αρνητικοί πρωταθλητές ενέργειας και ακρίβειας σε όλη την Ευρώπη κι αυτό έχει μια αιτία. Η αιτία είναι ότι δεν ελήφθησαν εγκαίρως μέτρα στην αγορά ενέργειας και δεν ελήφθησαν κυρίως μέτρα για τις στρεβλώσεις και τα καρτέλ στην αγορά. Αυτά τα δύο, το υψηλό ενεργειακό κόστος και η καρτελοποίηση της ελληνικής αγοράς, έχουν οδηγήσει σε δυσθεώρητα ύψη τις τιμές στο ράφι του σούπερ μάρκετ.

Νομίζω ότι στον δρόμο προς τις ευρωπαϊκές εκλογές και ως Καθηγητής του Ευρωπαικού Δικαίου αλλά και ως ενεργός πολίτης, θέλω να καλέσω τους συμπατριώτες μας στην Λακωνία να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα, πρώτον για την αναντιστοιχία υποσχέσεων και πράξεων στην κυβέρνηση και δεύτερον ένα ισχυρό μήνυμα ότι μια κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη και κυρίως θα πρέπει να δώσει λίγο περισσότερη έμφαση και προσοχή στον μικρομεσαίο, στον πιο ευάλωτο, στον καθημερινό πολίτη, στον αγρότη, στον κτηνοτρόφο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις