ΑΧΑΪΑ. Η παραλία της «Καλόγριας» ή «Καλογριάς» είναι από τις πιο φημισμένες της Αχαΐας, και όχι μόνο, και κατά τη θερινή περίοδο συρρέει σε αυτήν μεγάλο πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη: κυρίως από τη γύρω περιοχή, τη δυτική Αχαΐα, την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της, καθώς και από μέρη της Ηλείας.

H Ακτή Καλόγρια βρίσκεται στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και απέχει 45 χιλιόμετρα από την Πάτρα και 250 χλμ. από την Αθήνα. Πρόκειται για όαση, μία ειδυλλιακή και εξωτική εικόνα, χρυσής αμμουδιάς έκτασης 9 χιλιομέτρων, με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά ενώ η φυσική ομορφιά που προσφέρει το πευκοδάσος της Στροφυλιάς (20.000 στρέμματα κατά μήκος της παραλίας) θα σας μαγέψουν.

Η θάλασσα βαθαίνει σταδιακά και όχι απότομα, καθιστώντας την ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία είναι οργανωμένη μόνο σε τρία σημεία. Θα βρείτε beach bar, ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ντους, αποδυτήρια, ναυαγοσώστη, γήπεδο beach volley, καθώς και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ όπως θαλάσσιο ski, αλεξίπτωτο. To δάσος μαζί με τη λιμνοθάλασσα αποτελεί ένα σημαντικό ζωντανό οικοσύστημα που έχει χαρακτηριστεί καταφύγιο άγριας ζωής και φιλοξενεί πολλά άγρια είδη.

Στο δάσος Στροφυλιάς απαντώνται πολλά είδη πτηνών, ερπετών και μικρών θηλαστικών, οι πληθυσμοί των ζώων ωστόσο φθίνουν λόγω της υπερβόσκισης που περιορίζει την τροφή των φυτοφάγων, των οποίων η πληθυσμιακή ελάττωση σημαίνει λιγότερα θηράματα για τα σαρκοφάγα.

Βίντεο: n.p. production

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις