ΚΟΣΜΟΣ. Οι Βρετανοί έχουν βάλει στόχο να αποδείξουν ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους Αμερικάνους σε ότι αφορά το Halloween. Μια γιορτή που κατακτά όλο και περισσότερους Ευρωπαίους με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα.

Κάθε χρόνο οι Βρετανοί ξοδεύουν περισσότερα από 750 εκατομμύρια ευρώ για το Halloween. Στο Λονδίνο αυτό είναι φανερό, κυρίως για τους ιδιώτες και τους εμπόρους που ασχολούνται με τη διακόσμηση.

«Είναι λίγο υπερβολικό ναι! Όταν υπάρχει κάτι, υπάρχει πολύ και υπάρχει και λίγο, είναι πολλές οι κολοκύθες, τα φαντάσματα και οι διακόσμηση στα σπίτια» δήλωσε μια τουρίστρια από τη Γαλλία.

«Είναι τεράστια διαφήμιση για το κομμωτήριό μου, είναι τόσοι πολλοί που έχουν έρθει και βγάζουν φωτογραφίες και όταν τις ανεβάζουν στο instagram είναι απίστευτο» δήλωσε ο ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στο Λονδίνο.

Στο Λόντοντερι, στη Βόρεια Ιρλανδία γίνεται η μεγαλύτερη εκδήλωση για το Halloween σε όλη την Ευρώπη. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν σόου με φωτισμούς, μουσική, πυροτεχνήματα και παρέλαση με κοστούμια και είναι πόλος έλξης για περισσότερους από 100.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις