ΕΛΛΑΔΑ. Έντονο προβληματισμό προκαλούν στους ειδικούς τα νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη χώρα μας.

Το κρούσμα στην Αττική εντοπίστηκε στα Κάτω Πατήσια ενώ στην Κρήτη το κρούσμα είναι ηλικιωμένη στο Ηράκλειο που είναι επαφή άλλου κρούσματος.

Ενδέχεται να υπάρχουν δύο ακόμη κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού επίσης σε Αθήνα και Κρήτη.

Πιθανολογείται ότι μπορεί να υπάρχει διασπορά της μετάλλαξης στην κοινότητα γεγονός που αν επιβεβαιωθεί μπορεί να προκαλέσει διατήρηση των περιοριστικών μέτρων υπό το φόβο να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ.

Η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας συνολικά δείχνει τάσεις σταθεροποίησης. Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 566 νέες μολύνσεις (256 στην Αττική, 72 στη Θεσσαλονίκη), οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 320 ενώ ακόμη 30 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τη νόσο.

Στην μετάλλαξη του φονικού ιού στη χώρα μας αναφέρθηκε και ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας στο Παν. Πατρών και Μέλος της Επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος.

Συγκεκριμένα ο κ. Γώγος είπε ότι παρά τη μείωση των κρουσμάτων θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα απαραβίαστα.

«Ο λόγος των θετικών προς τα συνολικά τεστ, να είναι κάτω από 3%. Αυτός είναι ένας καλός όρος. Να μην αυξάνεται. Αυτή την στιγμή είναι καλά. Μετά είναι η οριζόντια αποκλιμάκωση. Να δούμε και τις κόκκινες περιοχές. Έχει μεγάλη σημασία το σύστημα υγείας που εκεί τα πράγματα πάνε βασανιστικά αργά, θέλουμε να δούμε καλύτερα νούμερα. Θα κοιτάμε και το θέμα του μεταλλαγμένου ιού. Ο ιός είναι εδώ πρέπει να τηρούμε τα μέτρα», ανέφερε ερωτηθείς για το ποιες είναι οι προϋποθέσεις για περαιτέρω άνοιγμα της κοινωνίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Δικάζονται σήμερα τα ασφαλιστικά που κατέθεσαν Μοναχές κατά του ΑΔΜΗΕ

Ο αντιδήμαρχος σε απαγορευμένο κυνήγι και ο Δήμαρχος τον… συγχαίρει!

Σημάδια αναθέρμανσης δείχνουν οι αγορές ελαιολάδου

«Η μάχη του Λεωνίδα Γρηγοράκου»

Νοσοκομείο Σπάρτης: Περιμένοντας την Αναγέννηση του 2025