ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Ο Δήμος Ελαφονήσου έχει εξασφαλίσει επαρκή ποσότητα γρήγορων τεστ ανίχνευσης του νέου κορονοϊού για τις ανάγκες των δημοτών, και σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ), συνεχίζουν τους δειγματοληπτικούς έλεγχοι για την Covid-19.

Όπως αναφέρεται, «….όλοι οι Δημότες, και πρωτίστως όσοι μεταβαίνουν σε έτερους Νομούς, καλούνται να προσέρχονται από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10.00 πμ έως τις 13.00 μμ στο Π.Π.Ι. Ελαφονήσου προκειμένου να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο».

Οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορονοϊού είναι μία εύκολη, γρήγορη και ασφαλής διαδικασία.

Προσφέρει χρήσιμη διάγνωση για τους ίδιους τους εξεταζόμενους, αλλά και για τους αρμόδιους φορείς.

Οδηγεί στον έγκαιρο εντοπισμό και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων και εξασφαλίζει την άμεση ιχνηλάτηση των στενών τους επαφών.

Με τη μέθοδο αυτή, και μέσα από συνεχείς δειγματοληψίες, μειώνονται οι πιθανότητες δημιουργίας μεγάλων εστιών και αναχαιτίζεται η διασπορά του ιού.

Όπως είπε η Δήμαρχος Ελαφονήσου Ευσταθία Λιάρου, «…Η συμμετοχή και η προσωπική ευθύνη του καθενός μας, τηρουμένων των μέτρων προστασίας που συστήνουν οι Ειδικοί και εφαρμόζει η Πολιτεία, κρίνεται απαραίτητη για την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]