ΝΕΑΠΟΛΗ. Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης, οι ιατροί του Κέντρου, σχετικά με τα θετικά κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-COV- 2, που εντοπίστηκαν, τελευταία, μεταξύ πολιτών της περιοχής αλλά και των εκεί εργατών γης, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιούνται από το Κ.Υ.

Το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, ενημερώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης και ενημέρωσης των επαφών των ασθενών.

Ενημερώνει λοιπόν το Κ.Υ. Νεάπολης

«Τις τελευταίες ημέρες και ώρες σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το Κ. Υ. Νεάπολης, βρέθηκαν συμπολίτες μας, καθώς επίσης και αλλοδαποί εργάτες γης, θετικοί στην Covid-19!!!

Η διαδικασία της ιχνηλάτησης και της ενημέρωσης των επαφών τους βρίσκεται σε εξέλιξη».

Είναι προφανές, πως έως ότου αποκτήσουμε συλλογική ανοσία, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος.

Από το Κ.Υ. τονίζεται:

«Η χαλαρότητα της περιόδου του Πάσχα και έκτοτε, με την αύξηση της κινητικότητας του πληθυσμού, ενδέχεται να αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο και να έχουμε πρόβλημα και στα Βάτικα.

Εμβολιαζόμαστε, φοράμε μάσκες, τηρούμε αποστάσεις και αποφεύγουμε τον συνωστισμό κάθε είδους.

Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε, είτε με τον θεράποντα ιατρό σας είτε με τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας, για καθοδήγηση και πληροφόρηση.

Σε εμφάνιση συμπτωματολογίας συμβατής με Covid-19, παραμείνετε σπίτι, χωρίς επαφές και ζητήστε ιατρική οδηγία και βοήθεια».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]