ΑΡΚΑΔΙΑ. Επενδύσεις ύψους 155 εκατ. ευρώ αναμένεται να έχει ολοκληρώσει η φαρμακοβιομηχανία Elpen έως το τέλος του 2025, αναπτύσσοντας παραγωγικές αλλά και ερευνητικές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 55.000 τ.μ. στην Ανατολική Αττική αλλά και στην Τρίπολη.

Σε αυτές περιλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός παραELPENγωγικών μονάδων στο Πικέρμι (35 εκατ.), νέο εργοστάσιο παραγωγής εισπνεόμενων και στερεών μορφών στην Κερατέα (55 εκατ. ευρώ), πάρκο βιοϊατρικής έρευνας και καινοτομίας στα Σπάτα – Athens Lifetech Park (35 εκατ.) και νέο εργοστάσιο με δύο μονάδες παραγωγής ογκολογικών φαρμάκων στην Τρίπολη (30 εκατ.).

«Στο τμήμα των PMDIS θα έρθουν να δουλέψουν άτομα από την Αγγλία ενώ στο κέντρο στα Σπάτα θα έρθουν αρκετά παιδιά από το εξωτερικό. Απ’ όλα τα πανεπιστήμια εκπαιδεύουμε νέα παιδιά σε τμήματα των εταιρειών μας», επεσήμανε χθες ο Θεόδωρος Τρύφων, συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου Elpen και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας, στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου εργοστασίου του ομίλου στην Κερατέα.

Οι επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν 800 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η συνολική επίδραση στην απασχόληση αγγίζει τις 5.000 θέσεις εργασίας (άμεσες και έμμεσες). Ο όμιλος Elpen σημειώνει τζίρο 300 εκατ. ευρώ, εξάγει προϊόντα σε 50 χώρες παγκοσμίως, ενώ μετράει 1.350 εργαζομένους.

«Το 2025-2026, όταν θα είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι γραμμές και των 3 εργοστασίων, θα μπορούμε να καλύπτουμε 8 εκατομμύρια ασθενείς σε φάρμακα πρώτης γραμμής. Παράλληλα, κάνουμε στρατηγικές συμμαχίες με εταιρείες πρώτων υλών για να είμαστε έτοιμοι και σε περίοδο που υπάρχουν ελλείψεις πρώτων υλών, όπως έγινε στην πανδημία», αναφέρει, προσθέτοντας πως ένα μέρος των επενδύσεων επιταχύνθηκε και λόγω των κινήτρων που δόθηκαν από την πολιτεία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις