Γράφει ο Ηλίας Παναγιωτακάκος

Είναι θετικό να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και να συμβασιοποιούνται έργα, ιδιαίτερα όταν λύνουν προβλήματα στο τομέα της Υγείας.

Ιδιαίτερα χαρούμενοι όλοι μας στην ευρύτερη περιοχή, για το ξεκίνημα των έργων ,της αναβάθμιση και του εκσυγχρονισμού, στο Κ.Υ Βλαχιώτη.

Στην πολιτική υπάρχουν δύο απαράβατοι κανόνες, που λειτουργούν ως αξιώματα που κανείς δεν πρέπει να ξεχνά:

Τα χρήματα υλοποίησης των έργων προέρχονται από την φορολογία των Ελλήνων και από κανένα άλλο ‘’μπεζαχτά’’. Χρέος και υποχρέωση των αιρετών είναι η ιεράρχηση και η ορθολογική διαχείριση των πόρων.
Ένα έργο μεσαίου ή μεγάλου βεληνεκούς υπερβαίνει μια θητεία και συνεπώς, άλλος μπορεί να σχεδιάσει και να διαμορφώσει την μελέτη, άλλος να το εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, άλλος να συμβασιοποιήσει και να ξεκινήσει και άλλος να ολοκληρώσει και να κόψει «κορδέλα» με την ουσιαστική συμβολή πάντα των αρμοδίων υπηρεσιών. Αυτή είναι δυστυχώς ή ευτυχώς η πορεία των έργων.
Συνεπώς για το Κ.Υ Βλαχιώτη «οι ράγες ήταν έτοιμες και το τρένο στην αφετηρία για εκκίνηση».

Η ένταξη του δεν ήταν εύκολη αν δεν υπήρξε η προμελέτη – μελέτη Γρυπιώτη και η ένταξή του μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τον Αύγουστο του 2018 , μετά από την πρωτοβουλία που είχα ως δημοτικός σύμβουλος.

Υπενθυμίζω και επικαλούμαι τις μαρτυρίες του Δημάρχου Ευρώτα και των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ευρώτα (Ευτυχώς το διαύγεια ως αποδεικτικό στοιχείο), όταν για κάποιους λόγους η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχε συμπεριλάβει το Κ.Υ Βλαχιώτη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020» (παραθέτω την εισήγηση μου).

Αγώνας δρόμου με θετική κατάληξη της ένταξης του Κ.Υ Βλαχιώτη το 2018,με 200.000 ευρώ σύμφωνα με την μελέτη από τον π. Περιφερειάρχη και την π. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λακωνίας και επικαλούμαι την μαρτυρία τους.

Συμπερασματικά η αναβάθμιση και η ένταξη του Κ.Υ Βλαχιώτη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020» ανήκει στην συντονισμένη προσπάθεια και το αγώνα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα το 2018. Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός καλό είναι να λέγονται ολοκληρωμένες αλήθειες με κύριο στόχο έναν: ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ μας και αυτές υπάρχουν σε όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις.

Το μεγαλύτερο κέρδος είναι όταν φωτίζεις και αναδεικνύεις τις θετικές πλευρές του «αντιπάλου», τότε μεγαλώνεις (όχι παραμορφωτικά) την δική σου εικόνα και υπάρχει ενδεχόμενο προοπτικής. Αλλιώς…

Αποδεκτή κάθε τεκμηριωμένη διάψευση … αν υπάρχει

Παραθέτω την εισήγηση μου που έγινε ομόφωνα αποδεκτή ως ξεκίνημα της προσπάθειας και του αγώνα ένταξης του Κ.Υ Βλαχιώτη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020» με 200.000 ευρώ.

Αύγουστος 2018

Το Κ.Υ Βλαχιώτη δεν ήταν στις προτεραιότητες του πρόσφατου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Θέμα: Αίτημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το Κ.Υ Βλαχιώτη

Εισηγητής : Ηλίας Παναγιωτακάκος – δημοτικός σύμβουλος

Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη

Με λύπη και αγανάκτηση παρατηρούμε την υποβάθμιση του Κ.Υ Βλαχιώτη καθώς και άλλων δομών και βασικών έργων υποδομής π.χ γέφυρα Ευρώτα, παράκαμψη Σκάλας – Βλαχιώτη, καθαρισμός και αντιπλημμυρική προστασία του Ευρώτα αστυνόμευση και πυροπροστασία της περιοχής μας, που φυσικά αρκετά δεν αφορούν μόνο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα μεταφέρει την αγανάκτηση και την αντίδραση των συμπολιτών μας ,που νοιώθει την συνεχή υποβάθμιση της περιοχής μας, χωρίς να υπάρχει ένα ολιστικό σχέδιο δράσης στις υποδομές και την ποιότητα ζωής.

Σ’ ένα Δήμο που έχει πληγεί από αλλεπάλληλες καταστροφές, με την ελονοσία παρά την καταπολέμηση της να αποτελεί διαρκή κίνδυνο λόγω του μεγάλου αριθμού πάσης φύσεως μεταναστών, κυρίως αφρο-ασιατικής προέλευσης με το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο, βασικό άξονα πρόσβασης σε τουριστικές περιοχές, αλλά και διακίνησης προϊόντων να αποτελεί ανασταλτικό και επικίνδυνο παράγοντα ζωής με πολλά και συνεχή ατυχήματα/δυστυχήματα.

Το Κ.Υ Βλαχιώτη παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό και προσωπικό προσφέρει διαρκώς ποιοτικές υπηρεσίες από την δυναμική προσφορά των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των πολιτών και του δημοτικού συμβουλίου για την αναβάθμιση του Κ.Υ Βλαχιώτη παρατηρούμε την υποβάθμιση και τελικά την απαξίωση του.

Η μη ένταξη του Κ.Υ Βλαχιώτη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020» δημιουργεί εκ των πραγμάτων ανησυχία και προβληματισμό καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε ενημέρωση και εξηγήσεις για τους λόγους που αυτή η δομή υγείας του Δήμου Ευρώτα δεν βρισκόταν στις επιλογές των δομών υγείας που συζητήθηκαν και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που γίνεται αναφορά στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου της 8/8/2018.

Είναι στις επιλογές της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Κ.Υ Βλαχιώτη;

Τι προτίθεται να πράξει ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την ένταξη του Κ.Υ Βλαχιώτη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020» και κυρίως σε ποια χρονική περίοδο μπορεί να συμβεί;

Είναι αυτονόητη η στρατηγική ύπαρξης και αναβάθμισης σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό του Κ.Υ Βλαχιώτη.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας και την αντίθεση μας γι’ αυτή την εξέλιξη που είναι ένα ακόμα βήμα προς την υποβάθμιση και τελικά την απαξίωση του Κ.Υ Βλαχιώτη.

Πολιτικές επιλογές που τυχόν υπάρχουν ως σχεδιασμοί και αφορούν την μετεξέλιξη του Κ.Υ Βλαχιώτη σε Περιφερειακό Ιατρείο από όπου κι αν προέρχονται θα έχουν να αντιμετωπίσουν την συνολική αντίδραση της κοινωνίας συνολικά της περιοχής μας με επικεφαλής το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναμένουμε από τον Περιφερειάρχη ενημέρωση και σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε κυρίως δε την πολιτική βούληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς τις ενέργειες και συντονισμό προς την κεντρική Κυβέρνηση για την στελέχωση του Κ.Υ Βλαχιώτη.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr