ΣΠΑΡΤΗ. Ολοκληρώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2023 η σειρά αγώνων Sparta City Ultra, ένας μοναδικός αγώνας υπεραποστάσεων που πραγματοποιήθηκε στον αστικό ιστό της ιστορικής Σπάρτης, με ένα επιτυχημένο Σαββατοκύριακο τρεξίματος και συμμετοχής…

Η σειρά αγώνων

Η σειρά αγώνων αποτελούνταν από τρία αγωνίσματα - 24 ώρες, 12 ώρες και 6 ώρες - που διεξήχθησαν σε μια κυκλική διαδρομή 2 χλμ εντός του αστικού ιστού της Σπάρτης και έναν παιδικό αγώνα 1 χλμ.

Στις 18 Φεβρουαρίου στις 17:00, 49 δρομείς ξεκίνησαν τον 24ωρο αγώνα μαζί με 24 δρομείς του αγώνα των 12 ωρών. Στις 19 Φεβρουαρίου στις 9:30 150 μαθητές δημοτικού συμμετείχαν σε αγώνα 1 χλμ και ακολούθησε στις 10:00 η εκκίνηση του 6ωρου αγώνα με 32 δρομείς.

  • Εθελοντές

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από πλήθος εθελοντών, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, ο Ετοιμοκλής, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Σπάρτης.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Σπάρτης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Εταιρεία ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, η Εταιρεία Τσιγκάκης Γιαννόπουλος και οι Αμπελώνες Γιαννόπουλου.

Οι συμμετέχοντες πίεσαν τον εαυτό τους στα άκρα, τρέχοντας στους μοναδικούς και ιστορικούς δρόμους της πόλης, σε μια επίδειξη αθλητισμού που τίμησε την πλούσια ιστορία της.

Στο βάθρο

  • Στον 24ωρο αγώνα νικητής αναδείχθηκε ο Gabriel Andrei Ailenei από τη Ρουμανία, ο οποίος συμπλήρωσε 125 γύρους και διένυσε συνολική απόσταση 250 χλμ κάνοντας ρεκόρ διαδρομής,
  • στο αγώνισμα των 12 ωρών κέρδισε η Φιλανδή πρωταθλήτρια Noora Honkala με συνολική απόσταση 146 χλμ. ενώ,
  • στον αγώνα 6 ωρών νικητής ήταν ο Σπαρτιάτης δρομέας Ιωάννης Δημόπουλος με απόσταση 72 χλμ.

Δήλωσαν οι Σπαρτιάτες Δρομείς:

«Εμείς οι Σπαρτιάτες Δρομείς μέσα από την σειρά αγώνων Sparta City Ultra προσφέρουμε μια μοναδική πρόκληση στους δρομείς και προσπαθούμε να αναδείξουμε την ιστορική πόλη της Σπάρτης και της γύρω περιοχής.

Είμαστε ενθουσιασμένοι και ευγνώμονες με τη συμμετοχή δρομέων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και με την υποστήριξη των εθελοντών, των χορηγών μας και της τοπικής κοινωνίας που βοήθησαν να πετύχει η φετινή διοργάνωση.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους ξανά του χρόνου για ένα ακόμη μεγαλύτερο και καλύτερο Sparta City Ultra.»

Στοιχεία επικοινωνίας, spartanrunners@yahoo.gr

  • Αποτελέσματα 24ωρου Αγώνα
  • Αποτελέσματα 12ωρου Αγώνα
  • Αποτελέσματα 6ωρου Αγώνα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις