Νέα μελέτη έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τη χοληστερίνη και τον κορονοϊό. Τι αναφέρει για όσους παίρνουν φάρμακα χοληστερίνης.

ΚΟΣΜΟΣ. Μια νέα μελέτη που έρχεται στο φως της δημοσιότητας αναφέρει ότι για να προκαλέσει τη νόσο COVID-19, ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 πρέπει να περάσει στα ανθρώπινα κύτταρα και για να το πετύχει αυτό χρειάζεται τη χοληστερόλη.

Ο κορονοϊός βασίζεται στα μόρια της χοληστερόλης, για να διαπεράσει την προστατευτική μεμβράνη των κυττάρων, σύμφωνα με έρευνα από το Howard Hughes Medical Institute.

Όπως αναφέρει η μελέτη υπάρχουν υποψίες ότι τα άτομα που λαμβάνουν φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερόλη μπορεί να έχουν καλύτερη αντίδραση απέναντι στο νέο κορονοϊό.

Χωρίς χοληστερόλη, ο ιός δεν μπορεί να ξεπεράσει τον προστατευτικό φραγμό ενός κυττάρου και να προκαλέσει μόλυνση, γράφει η ομάδα σε ένα προσχέδιο που δημοσιεύτηκε στο bioRxiv.org στις 14 Δεκεμβρίου 2020. Η εργασία πάντως, δεν έχει υποβληθεί ακόμη στη διαδικασία επιστημονικής εξέτασης.

Η χοληστερόλη είναι αναπόσπαστο μέρος των μεμβρανών που περιβάλλουν τα κύτταρα και ορισμένους ιούς, όπως και ο κορονοϊός SARS-CoV-2. Είναι λογικό να είναι παίζει σημαντικό ρόλο στην μόλυνση, λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Clifford Brangwynne, βιοφυσικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο για καλύτερα αποτελέσματα υγείας σε ασθενείς με COVID-19, οι οποίοι παίρνουν φάρμακα για την μείωση της χοληστερόλης, γνωστά ως στατίνες.

Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καθορίσει τον ακριβή μηχανισμό, αυτή η μελέτη και μια άλλη δημοσιευμένη πέρυσι το φθινόπωρο υποδηλώνουν ότι τα φάρμακα για την χοληστερίνη δυσκολεύουν τον κορονοϊό να εισέλθει στα κύτταρα, ακριβώς επειδή μειώνουν τα διαθέσιμα μόρια χοληστερόλης.

Ειδήσεις σήμερα:

Αντεπίθεση κορονοϊού! Διπλασίασε τα κρούσματα σε μια μέρα από 436 σε 842!

Γνωρίζατε ποια επιχείρηση έχει ο Σωκράτης στην Καλαμάτα;

Αυτός είναι ο Μάριο που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στην Πάτρα!

Τι συμβαίνει με τους γυμναστές; Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικη αθλήτρια στην Πελοπόννησο!

Σοφία Μπεκατώρου: «Μίλησα τώρα γιατί άκουσα ότι αποπλανεί παιδιά» (video)

Tι γίνεται με τα δυάρια στην αγορά Ναυπλίου, Τρίπολης, Αμαλιάδας, Αιγίου και Σπάρτης;