ΕΛΛΑΔΑ. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται πλέον, μετά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, οι μίνι αποδράσεις για τους Έλληνες ταξιδιώτες. Έντονη είναι η κινητικότητα που καταγράφεται στους οδικούς παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς, καθώς και στα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από τη στεριά και προσεγγίζονται με ferry boat ή/και οδικώς, όπως η Λευκάδα. Ιδιαίτερα οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων, όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αναζητούν την κατάλληλη ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν μία μικρή εξόρμηση σε Πελοπόννησο και Χαλκιδική αντίστοιχα.

Η πλειονότητα επιλέγει κυρίως προορισμούς ηπειρωτική χώρα τόσο λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που έχουν στη διάθεσή τους, του μειωμένου κόστους, όσο και λόγω της Covid-19, καθώς είναι πολλοί εκείνοι που αποφεύγουν τη μετακίνηση με πλοία και τον συνωστισμό.

Οι περισσότεροι επιλέγουν κυρίως περιοχές τις οποίες μπορούν να προσεγγίσουν οδικώς και απέχουν 1,5-2 ώρες.

«Οι εκδρομείς λόγω των υγειονομικών συνθηκών επιλέγουν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μια επιλογή που βλέπουμε να αποκτά έδαφος μέρα με τη μέρα, ενώ θεωρούμε ότι θα αποτελέσει τη πρώτη επιλογή τόσο εγχώριων, όσο και αλλοδαπών τουριστών και το φετινό καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προ Covid-19 εποχή, διότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν διακρίνει την υψηλή ζήτηση για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε τουριστικούς προορισμούς», επισημαίνει στο real.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Η εικόνα του Σαββατοκύριακου

Οι Αθηναίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν για το χρονικό διάστημα 21 Μαΐου έως την Κυριακή 23 Μαΐου, έχουν επιλέξει να επισκεφτούν οδικούς προορισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Πόρτο Χέλι, το Ξυλόκαστρο, το Λεωνίδιο, η Μονεμβασία και η Πύλος, ενώ κινητικότητα υπάρχει και για τον Πόρο.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το ενδιαφέρον των κατοίκων της πρωτεύουσας προσελκύουν κυρίως η περιοχή της Αιγιαλείας (Αίγιο, Σελιανίτικα, Τράπεζα), η Κουρούτα στον Νομό Ηλείας, η Κυλλήνη και η Ναύπακτος. Ψηλά στις προτιμήσεις τους βρίσκονται επίσης τα νησιά του Ιονίου και κυρίως η Ζάκυνθος και η Λευκάδα.

Ζήτηση καταγράφεται και στα παράλια της Φθιώτιδας και κυρίως στις περιοχές Καμένα Βούρλα, Θεολόγο και Άγιο Κωνσταντίνο. Περιοχές που επιλέγονται κατά κανόνα από Αθηναίους για διήμερες εκδρομές κυρίως λόγω της εύκολης εγγύτητας μέσω του οδικού δικτύου.

«Η Χαλκιδική θεωρούμε ότι θα αποτελέσει τη βασίλισσα του φετινού καλοκαιριού. Ήδη η κινητικότητα από τους Θεσσαλονικείς για εκδρομές με μια ή/και δυο διανυκτερεύσεις έχει αγγίξει το κόκκινο, ενώ έντονο είναι και το «κύμα» Βαλκάνιων που επισκέπτονται οδικώς την Χαλκιδική ακόμη και για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις. Οι ζητούμενες τιμές για 2 ενήλικες και 2 παιδία έως 12 ετών κυμαίνονται από 31 ευρώ/διανυκτέρευση έως και 110 ευρώ/διανυκτέρευση αν πρόκειται για ιδιωτικό διαμέρισμα ή/και κατοικία (όχι βίλα)»< προσθέτει ο Θέμης Μπάκας.

Υψηλή ζήτηση

Οι προ-κρατήσεις στο σύνολο των παραθαλάσσιων τουριστικών προορισμών της ηπειρωτικής Ελλάδας για αυτό το Σαββατοκύριακο, σε αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με ευέλικτη πολιτική ακύρωσης, σε πολλές περιοχές ξεπερνούν το 80%.

*Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη/διαχειριστή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις