ΕΛΛΑΔΑ. Σε έντονη αντιπαράθεση εξελίχθηκε η συζήτηση ανάμεσα σε έναν ανεμβολίαστο κλινικό διαιτολόγο και την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η κόντρα ξέσπασε όταν ο κ. Αντώνης Πουλτουρτζίδης έσπευσε να παραθέσει τους λόγους για τους οποίους είναι κατά του εμβολίου του κορoνοϊού, λέγοντας πως όταν ξεκίνησε η πανδημία «υπήρχε ο βομβαρδισμός των ανθρώπων για την ατομική τους ευθύνη, εν μέσω βουλευτικής ασυλίας, και στη συνέχεια προέκυψε ένα ιατρικό ακαταδίωκτο, το οποίο δεν συνάδει με την όλη προσπάθεια που στήθηκε. Αν είναι κάτι που είναι ασφαλές δεν έπρεπε να υπάρχει ακαταδίωκτο».

Ο διαιτολόγος στη συνέχεια είπε μιλώντας στο Mega πως «όταν τα εμβόλια βγαίνουν στη δοκιμή θα έπρεπε να κρατείται η κίτρινη κάρτα και κατόπιν να πιστοποιείται το γεγονός ότι αυτό το φάρμακο πράττει αυτό που αναζητώ, όπως δηλαδή τα αντισώματα. Οι δυο λέξεις που αυτή τη στιγμή φοβίζουν την κοινωνία και την απομακρύνουν είναι κίτρινη κάρτα και πιστοποιητικό αντισωμάτων, που πηγάζουν από το ιατρικό ακαταδίωκτο».

«Δεν είστε ιατρός, δεν έχετε δει ασθενείς με COVID»

Σε εκείνο το σημείο, ο Αντώνης Πουλτουρτζίδης χαρακτήρισε fake news το γεγονός ότι το εμβόλιο έχει αδειοδοτηθεί. Η Ματίνα Παγώνη ζήτησε τον λόγο και είπε ότι «σέβομαι τις προσωπικές απόψεις, αλλά δεν μιλάμε με προσωπικές απόψεις στην επιστήμη. Μιλάμε με δεδομένα επιστημονικά, μελέτες και φάσεις. Εμβόλια και φάρμακα περνούν από μελέτες. Όταν έχει περάσει στην τρίτη φάση όπου φαίνονται παρενέργειες και ό,τι άλλο για να ληφθεί η τελική απόφαση, νομίζω ότι οι προσωπικές απόψεις δεν έχουν καμία σχέση».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έκανε λόγο για γενικότητες και σημείωσε: «Η άποψή μου η προσωπική δεν έχει καμία σχέση. Μελέτες εκατομμυρίων ανθρώπων, εμβολιασμοί εκατομμυρίων ανθρώπων, μελέτες για παρενέργειες. Όποιος μπει θα βρει τις μελέτες. Γενικότητες χωρίς ειδικότητες δεν μπορούν να λέγονται. Το εμβόλιο έχει περάσει τις φάσεις, έχει εγκριθεί, έχουμε στα χέρια μας ποιες είναι οι παρενέργειες από το εμβόλιο και τί συμβαίνει σε όποιον δεν κάνει το εμβόλιο. Και το τί συμβαίνει στα διάφορα όργανα, τους πνεύμονες, την καρδιά, τον εγκέφαλο. Και συγγνώμη, αλλά από τα χέρια μας έχει περάσει τόσος κόσμος με COVID. Η δική μου άποψη μετράει και όχι η δική σας, δεν είστε ιατρός, δεν έχετε σχέση με τους ασθενείς μπροστά σας. Άλλο να έχεις τον άρρωστο μπροστά σου και άλλο να κάθεσαι σε ένα γραφείο και να λες την άποψή σου»

Η κυρία Παγώνη στη συνέχεια είπε ότι «αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. οι ανεμβολιάστοι) όχι μόνο περνούν και φτάνουν σε ΜΕΘ, αλλά ένα 10% συνεχίζουν να ταλαιπωρούν στα ιατρεία με long COVID και ακτινολογικά ευρήματα για μία ζωή».

Απαντώντας, ο κ. Πουλτουρτζίδης είπε ότι «πιστέψτε με ότι αν αποδεχτώ να κάνω το εμβόλιο, αν πειστώ, να είστε σίγουροι ότι θα το αποδεχτεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Θα εμβολιαστώ μπροστά στην κάμερα εφόσον κρατηθεί η κίτρινη κάρτα και μετά την ιατρική πράξη πιστοποιούνται τα αντισώματα έναντι του κορονοϊού». Αμέσως μετά, ο αντιεμβολιαστής διαιτολόγος υποστήριξε ότι τα εμβόλια δεν κάνουν αντισώματα σε ανοσοκατασταλμένους ή άτομα που κάνουν χημειοθεραπεία, με την Ματίνα Παγώνη να βάζει για μια ακόμη φορά τα πράγματα στη θέση τους:

«Όλα αυτά τα έχουμε απαντήσει. Στις ομάδες που αναφέρετε βεβαίως δεν θα έχει 90% αποτελεσματικότητα το εμβόλιο. Γι’ αυτό και οι πρώτοι που πάνε να εμβολιαστούν με τρίτη δόση είναι αυτοί. Αν δεν παρακολουθείτε τα επιστημονικά δεδομένα τι να σας κάνω τώρα. Θα τρελαθούμε εδώ πρωί πρωί» ανέφερε καταλήγοντας η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις