ΕΛΛΑΔΑ. Μαριέττα Γιαννάκου. Διπλά εμβολιασμένη, κατάφερε να βγει νικήτρια την Τρίτη (26/10) από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν για σχεδόν ένα μήνα. Αρνητική πια στον ιό συνεχίζει την αποθεραπεία της στον 10ο όροφο του νοσοκομείου. Στην ίδια σουίτα που νοσηλευόταν μέχρι πρότινος και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά.

Ο κορονοϊός «βρήκε» την Μαριέττα Γιαννάκου – 70 ετών σήμερα – στα τέλη Σεπτεμβρίου. Λίγο πριν κλείσει το ραντεβού της για την τρίτη δόση εμβολίου, καθώς ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Καταπονημένος οργανισμός, αφού είναι γνωστό πως πάσχει από διαβήτη και άλλες συννοσηρότητες, στις αρχές Οκτωβρίου χρειάστηκε να εισαχθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Η υγεία της παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση με επιπλοκές από τους νεφρούς και οι γιατροί αποφάσισαν ότι θα πρέπει να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο δρόμος της αποθεραπείας από την νόσο Covid-19 δεν ήταν εύκολος. Ωστόσο, όπως λένε οι γιατροί της ο εμβολιασμός της αποτέλεσε «δίχτυ προστασίας» από τις θανατηφόρες επιπλοκές. Κι έτσι χθες, οι γιατροί έκριναν ότι ξεπέρασε τη νόσο και πλέον μπορεί να βγει με ασφάλεια από την Εντατική.

Ωστόσο, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. Η Μαριέττα Γιαννάκου θα παραμείνει στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τώρα, άλλα προβλήματα υγείας που έχει εμφανίσει, όμως, είναι αισιόδοξοι ότι το εξιτήριο δεν θα αργήσει πολύ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις