Γράφει ο Χρήστος Τσίχλης

Επειδή η καθημερινή μου ενασχόληση με τα κοινά και η αγωνία μου για το μέλλον του τόπου, δεν μου επιτρέπουν να μένω αμέτοχος, με ιδιαίτερη χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη, αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Δημάρχου της Πρωτεύουσας Κώστα Μπακογιάννη, να κατέλθω υποψήφιος με τον συνδυασμό " Αθήνα Ψηλά" στην 1η Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, στο ιστορικό κέντρο, δηλαδή: Κολωνάκι, Κουκάκι, Σύνταγμα, Ομόνοια, Πλάκα, Εξάρχεια, Μοναστηράκι , Μεταξουργείο, κάτω Ιλίσια, Νεάπολη, Άγιος Παύλος, Μουσείο, Ψυρρή, Λυκαβηττός, Πεδίο του Άρεως, Ιουλιανού, Λόφος Στρέφη .

Η 1η κοινότητα θα έχει πρόεδρο και κοινοτικό συμβούλιο με αρμοδιότητες, για το ιστορικό κέντρο της Πρωτεύουσας του κράτους.

Βασική προτεραιότητα είναι η στροφή στην καθημερινότητα. Η εντατικοποίηση της παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες, η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη κι αποτελεσματική εξυπηρέτησή τους, η όσο το δυνατόν πιο άμεση επίλυση προβλημάτων που τους ταλαιπωρούν και στα οποία, συνήθως, η κεντρική εξουσία είναι απούσα. Παιδικές χαρές και δομές υγείας, θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 10 λεπτών από κάθε κάτοικο.

Θα απαιτήσουμε από το αρμόδιο υπουργείο την καθιέρωση του θεσμού του Αστυνομικού της γειτονιάς , την εντατικοποίηση των εργασιών της νέας γραμμής 4 του Μετρό , πεζές περιπολίες όλο το 24ωρο σε στοχευμένα σημεία και την τροποποίηση της νομοθεσίας για τους τοξικομανείς συνανθρώπους μας που δεν συναινούν να φιλοξενηθούν στην νέα δομή του δήμου.

Με βάση τις σημαντικές μελέτες που συντάχθηκαν την τρέχουσα τετραετία, θα λάβουν χώρα έργα τα επόμενα δύο χρόνια. Αναβαθμίζεται το περιβάλλον, η εικόνα της πόλης μας. Αναδεικνύεται η ιστορικότητα της περιοχής.

Η βραβευμένη μελέτη των γραφείων David Chipperfield και Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη, για την αναβάθμιση του εθνικού αρχαιολογικου μουσείου, εικονοποιεί το όραμα. Δημιουργεί ένα μοναδικό τοπόσημο στον αστικό ιστό. Είναι βαθιά ανθρωποκεντρική. Η επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου συμβάλλει ουσιαστικά στην αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Σύντομο βιογραφικό

«Γεννήθηκα στο Στάμφορντ των Ηνωμένων πολιτειών Αμερικής και μεγάλωσα στο Γεωργίτσι Λακωνίας όπου ολοκλήρωσα το δημοτικό σχολείο. Στην συνέχεια ολοκλήρωσα το γυμνάσιο και το λύκειο Καστορείου Λακωνίας. Έλαβα πτυχίο νομικής από το Εθνικό καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών , δίπλωμα μεταπτυχιακού δημοσίου δικαίου και διδακτορικό συνταγματικού δικαίου. Προ ετών ανέλαβα πρωτοβουλία για την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Ελλάδα ώστε να εφαρμόζονται άμεσα όλες οι δικαστικές αποφάσεις και για 24ωρες νόμιμες πεζές περιπολίες αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας που θα δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας πολιτών. Είμαι Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, νομικός και εκκλησιαστικός αρθρογράφος, blogger, νομικός συνεργάτης Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ελλάδα, νομικός συνεργάτης Βορειοηπειρωτών Ελλάδος, νομικός σύμβουλος του ΔΣ ιδρύματος Μπότσαρη, τακτικό μέλος διοικητικού συμβουλίου στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο - νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ και γενικό νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, Πρόεδρος Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος, νομικός σύμβουλος Αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα, τακτικό μέλος Δ.Σ. πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Αθηναίων και ενεργός πολίτης με νομικές γνωμοδοτήσεις υπέρ της κατοχύρωσης των Δικαιωμάτων των εργαζομένων, υπέρ του δικαιώματος ψήφου των ομογενών και για την διαχρονική καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας».

Θεωρώ ότι τίποτα δε μας χαρίζεται αν δεν προσπαθήσουμε. Βρίσκομαι στην αγορά εργασίας, ως ελεύθερος επαγγελματίας και έμαθα ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από προσπάθεια και σκληρή δουλειά.

Ποτέ στην ζωή μου, δεν κατείχα θέση οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης που ελάμβανε αποφάσεις, αλλά παρόλα αυτά διεκδικούσα έργα και αποφάσεις ως ενεργός πολίτης . Ταυτόχρονα ως δικηγόρος υπερασπίζομαι συχνά αδικημένους από την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν με ενδιαφέρουν καρέκλες και οφίτσια, αλλά η δράση. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά απλός πολίτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις