ΕΛΛΑΔΑ. Με 12 Διεθνή Βραβεία στις… αποσκευές τους, 1 για κάθε συμμετοχή τους στις αντίστοιχες κατηγορίες του Διεθνή Διαγωνισμού (!), επέστρεψαν από το Βερολίνο, οι Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου!

Οι Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετέχοντας στον Διεθνή Διαγωνισμό Berlin Global Olive Oil Awards 2021, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, από 12 έως 18 Απριλίου 2021, κατάφεραν να αποσπάσουν την μεγάλη και ιδιαίτερα τιμητική αυτή διάκριση, των 12 Διεθνών Βραβείων.

Τι εστί «Berlin Global Olive Oil Awards»;

Τα «Berlin Global Olive Oil Awards», αποτελούν παγκόσμιο Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας ελαιολάδων, με πολύ υψηλά ποιοτικά στάνταρ δοκιμής και αξιολόγησης.

Συμμετοχές

Στον μεγάλο Διεθνή Διαγωνισμό του Βερολίνου, συμμετείχαν πάνω από 700 ελαιόλαδα από 22 ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, όπως την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Ισραήλ, το Μαρόκο, την Πορτογαλία, την Τυνησία, την Τουρκία, την Κροατία κ.λ.π.

Η διαδικασία

Όπως αναμένεται από οποιονδήποτε αξιόπιστο Διεθνή Διαγωνισμό και βάσει των προτύπων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, ακολουθείται η διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας, που σημαίνει πως οι ειδικοί κριτές δεν έχουν καμία πρότερη γνώση των δειγμάτων που δοκιμάζουν.

Το πάνελ των κριτών ελαιολάδου του Berlin GOOA 2021 που δοκίμασαν τα ελαιόλαδα που συμμετείχαν, αποτελείται από επιστήμονες με τεχνογνωσία αλλά και πρωτοπόρους εξειδικευμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου, θέτοντας τα πρότυπα για έναν αξιόπιστο και καινοτόμο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων.

Η συμμετοχή των Βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου

Οι Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμμετείχαν με 12 ελαιόλαδα τους συνολικά, και τιμήθηκαν αντίστοιχα με 12 διακρίσεις:

ENIGMA Gourmet EVOO: Πλατινένιο Βραβείο

MASTERPIECE Blend Gourmet EVOO: Χρυσό Βραβείο

GEMSTONE Blend Gourmet EVOO: Χρυσό Βραβείο

MAJESTIC Blend Gourmet EVOO: Ασημένιο Βραβείο

ΦΥΛΛΙΚΟΝ ΠΡΩΤΕΛΑΙΟ: Ασημένιο Βραβείο

ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ Gourmet EVOO: Ασημένιο Βραβείο

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ Gourmet EVOO: Ασημένιο Βραβείο

ENSTAGMA Saffron EVOO: Χάλκινο Βραβείο

ENSTAGMA Saffron & Sage EVOO: Χάλκινο Βραβείο

ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ΠΡΩΙΜΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ: Χάλκινο Βραβείο

ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟ: Χάλκινο Βραβείο

ΑΡΜΟΝΙΚΟΝ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ: Χάλκινο Βραβείο

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Τα συγκεκριμένα 12 βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα, με τις υψηλές βαθμολογίες και τις αντίστοιχες βραβεύσεις με τις οποίες τιμήθηκαν από τους ειδικούς γευσιγνώστες, κατατάσσονται πλέον στα Elite Olive Oils του Διεθνή Διαγωνισμού, «Berlin Global Olive Oil Awards 2021».

Οι 12 μεγάλες βραβεύσεις αυτές, στα «Berlin Global Olive Oil Awards 2021», συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 250 διεθνών βραβεύσεων για τους Βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate producer).

Από πλευράς των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αναφέρεται:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να βλέπουμε τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα μας να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς».