ΚΟΣΜΟΣ. Πολύ μεγάλη διάκριση, υψηλού κύρους, για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, και μάλιστα με 12 βραβεία, σημείωσαν στην Ιαπωνία, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων JAPAN Olive Oil Prize Competition 2021.

Τι εστί, JAPAN Olive Oil Prize Competition 2021;

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Τόκυο, από τις 28 έως τις 30 Απριλίου 2021.

θεωρείται παγκοσμίως από τους πιο επαγγελματικούς διαγωνισμούς ελαιολάδων γιατί εφαρμόζει πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Κατατάσσεται σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη και η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον JAPAN Olive Oil Prize Competition 2021, γίνεται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Για το 2021 συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από 20 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία,Τυνησία, Η.Π.Α, Τουρκία, Ισραήλ κλπ., με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, θεωρούνται οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού, τιμήθηκαν με εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις και συγκεκριμένα :

  • Με την 1η θέση και το νικητήριο καλύτερο ελαιόλαδο Flavored, του Τόκυο, στον Japan Olive Oil Prize 2021, με βαθμολογία που ξεπέρασε το 98%.
  • Με το Best In Class ελαιόλαδο Flavored της Ιαπωνίας για το 2021, με βαθμολογία που ξεπέρασε το 98%.
  • Με 5 χρυσά και 5 ασημένια βραβεία αλλά και βαθμολογίες που κυμαίνονται από 80 έως 95 %, κατατάσσονται στα καλύτερα ελαιόλαδα Best Olive Oils JOOP 2021.

12 Βραβεία

Ειδικότερα, οι 12 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στο Τόκυο της Ιαπωνίας για το 2021 είναι:

OLEOASTRON Gourmet Evoo – 1η θέση BEST Flavored

OLEOASTRON Gourmet Evoo - BEST IN CLASS 2021

OLEOASTRON Gourmet EvooΧΡΥΣΟ βραβείο 2021

Να σημειωθεί ότι το ελαιόλαδο OLEOASTRON Gourmet Evoo αναδείχτηκε o μεγάλος νικητής όλου του διαγωνισμού της Ιαπωνίας για το 2021, στην κατηγορία του, με βαθμολογία που υπερβαίνει το 98%.

MAJESTIC Blend evoo - Χρυσό Βραβείο (90 – 95 %)

MASTERPIECE Blend evoo - Χρυσό Βραβείο (90 – 95 %)

SYLLEKTIKON Blend evoo - Χρυσό Βραβείο (90 – 95 %)

ENSTAGMA Gourmet evoo - Χρυσό Βραβείο (90 – 95 %)

ARMONIA Βιολογικό - Ασημένιο Βραβείο (80 - 90 %)

ENIGMA Gourmet evoo - Ασημένιο Βραβείο (80 - 90 %)

GEMSTONE Blend evoo - Ασημένιο Βραβείο (80 - 90 %)

ARMONIΚΟΝ Βιολογικό - Ασημένιο Βραβείο (80 - 90 %)

ENSTAGMA Saffron & Sage - Ασημένιο Βραβείο (0 - 90 %)

Από τη Σπάρτη Λακωνίας στην κορυφή του Φούτζι – γιάμα!

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από τη Σπάρτη Λακωνίας, να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Οι 12 μεγάλες αυτές διεθνείς επιβραβεύσεις, στο Τόκυο της Ιαπωνίας στον JAPAN Olive Oil Prize Competition 2021, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 265 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.