ΕΛΛΑΔΑ. Η συνήθεια που έγινε λατρεία:

Νέα, υψηλού επιπέδου διάκριση, με 12 βραβεία σε 12 συμμετοχές, σημείωσαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου LONDON International Olive Oil Competition 2021 - LONDON IOOC 2021.

Τα whereabouts του LONDON International Olive Oil Competition 2021

Πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην πόλη του Λονδίνου, από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου 2021.

Ο διεθνής αυτός διαγωνισμός, διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων εφαρμόζοντας πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βάσει των γευστικών μεθόδων που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο.

Το Ranking

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς πολύ υψηλού κύρους σε παγκόσμιο επίπεδο, με την εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία 9/10 βάσει της παγκόσμιας κατάταξης EVOO World Ranking.

Πώς γίνεται η γευσιγνωστική δοκιμή

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον LONDON IOOC γίνεται με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους.

O βαθμός δυσκολίας συμπληρώνεται από τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό συμμετοχών, που για το 2021 ξεπέρασαν τα 900 ελαιόλαδα προερχόμενα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Η δωδεκάδα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό του Λονδίνου, LONDON IOOC 2021 με 12 εξειδικευμένα βιολογικά - gourmet ελαιόλαδά τους, συγκεντρώνοντας βαθμολογίες που ξεπέρασαν το 96% και τιμήθηκαν με τον αριθμό των 12 (!) βραβείων σε όλα τα δείγματα ελαιολάδων τους.

12 στα 12 βραβεία, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου!

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συνολικά, βραβεύτηκαν με 3 Πλατινένια, 6 Χρυσά και 3 Ασημένια βραβεία υψηλού κύρους και αναγνώρισης.

Ειδικότερα, τα 12 βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν στον LONDON IOOC για το 2021 είναι:

MASTERPIECE Blend evoo - Πλατινένιο Βραβείο

Flavored Gourmet ENIGMA - Πλατινένιο Βραβείο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Πλατινένιο Βραβείο

MAJESTIC Blend evoo - Χρυσό Βραβείο

GEMSTONE Blend evoo - Χρυσό Βραβείο

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Χρυσό Βραβείο

FYLLIKON Βιολογικό Πρωτέλαιο - Χρυσό Βραβείο

ENSTAGMA Saffron and Sage - Χρυσό Βραβείο

AGOURELAIO Βιολογικό - Χρυσό Βραβείο

ARMONIA Βιολογικό - Ασημένιο Βραβείο

ARMONIKON Βιολογικό - Ασημένιο Βραβείο

ENSTAGMA Saffron Evoo - Ασημένιο Βραβείο

Οι 12 κορυφαίες αυτές βραβεύσεις, στον LONDON International Olive Oil Competition 2021, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό ρεκόρ των 319 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως.

Αποτελεί αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate producer).

Η εξαιρετική αυτή επιβράβευση στο Λονδίνο διεθνούς κύρους, σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας την Ελλάδα, τον τόπο μας τη Σπάρτη Λακωνίας, καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 30 χρόνια.

Είναι επίσης ιδιαίτερη τιμή τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα ενός Έλληνα ελαιοπαραγωγού να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητά τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ συγχρόνως να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις