ΚΟΣΜΟΣ. Μια νέα, εξαιρετικά τιμητική, διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης απέσπασαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 6ο διεθνή διαγωνισμό OLYMP TASTE AWARDS 2021.

Ο OLYMP TASTE AWARDS αποτελεί έναν διεθνή διαγωνισμό υψηλής γαστρονομίας και εξειδικευμένης αξιολόγησης ποιοτικών τροφίμων, από διακεκριμένους chef και γευσιγνώστες.

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από 14 έως 21 Ιουνίου

Ουσιαστικά εδώ έχουμε, για 6η χρονιά, τη συνάντηση των καλύτερων παραγωγών υψηλής γαστρονομίας τροφίμων από χώρες του εξωτερικού και την Ελλάδα, μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Πάνω από 900 εξεταζόμενα δείγματα

Τα εξεταζόμενα δείγματα υψηλής ποιότητας που συμμετείχαν ξεπέρασαν τα 900 και δοκιμάστηκαν από πολυάριθμο πάνελ κριτών, υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του όμιλου για την UNESCO Πειραιώς, της CEUCO, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis - Chef's Club of Attica» μαζί με ειδικούς του χώρου της γαστρονομίας από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας & Ηπείρου καθώς και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.

Η αξιολόγηση

Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel, με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, Μr. Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS, και μέλη της ομάδας κριτών με πολλά γνωστά ονόματα του χώρου από το πανέμορφο αυτό σύμπλεγμα γνώσης και πείρας του πάνελ των κριτών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι πολύ γνωστοί αρχιμάγειρες της Ελληνικής προεδρίας της Δημοκρατίας, κύριοι Θανάσης Σκούρας και Βασίλης Μπέκας.

Ας σημειωθεί ότι όλα τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές με την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.

Κάθε κριτής – γευσιγνώστης πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε, και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό υψηλής γαστρονομίας OLYMP TASTE AWARDS 2021, με 9 βιολογικές και gourmet επιτραπέζιες ελιές.

Συγκεντρώνοντας εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες από τους κριτές του διαγωνισμού, μεταξύ άλλων, τιμήθηκαν για το ελαιοπροϊόν τους «Βιολογικές ελιές ΚΑΛΑΜΩΝ», με βαθμολογία 99% και Platinum Award.

Ιστορικό ρεκόρ

Η τιμητική αυτή βαθμολογία του 99%, αποτελεί το απόλυτο και ιστορικό ρεκόρ βαθμολογίας που έχει δοθεί σε διαγωνιζόμενο προϊόν, από το ξεκίνημα του γαστρονομικού διαγωνισμού OLYMP TASTE AWARDS, έως σήμερα. Αξίζει σημειολογικά δε να σημειωθεί ότι σε κανένα διεθνή διαγωνισμό δεν υφίσταται βαθμολογία του 100 %.

Αποτελεί μια πολύ σημαντική διεθνή επιβράβευση η επίτευξη της συγκεκριμένης βαθμολογίας του 99% για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στις επιτραπέζιες ελιές Καλαμών, παράλληλα με τις επίσης πολύ υψηλές βαθμολογίες των υπόλοιπων δειγμάτων ελιών τους, που συγκέντρωσαν 7 χρυσά και 1 ασημένιο βραβείο υψηλής ποιότητας, από το Jury Panel των πολύ γνωστών επαγγελματιών Chef στα OLYMP TASTE AWARDS 2021.

Οι 9 βιολογικές και gourmet επιτραπέζιες ελιές των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν για το 2021:

Βιολογικές ελιές ΚΑΛΑΜΩΝ - ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ βραβείο (99 %)

ΤΕΛΙΕΣ gourmet ελιέςΧΡΥΣΟ βραβείο (94 %)

ΒΑΛΣΑΜΙΚΕΣ gourmet ελιέςΧΡΥΣΟ βραβείο (94 %)

ΠΡΑΣΙΝΕΣ gourmet ελιές - ΧΡΥΣΟ βραβείο (93 %)

ΛΕΜΟΝΕΝΙΕΣ gourmet ελιές - ΧΡΥΣΟ βραβείο (93 %)

ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΕΣ gourmet ελιές - ΧΡΥΣΟ βραβείο (93 %)

ΠΙΝΕΛΙΕΣ ελιές με ΟΥΖΟ - ΧΡΥΣΟ βραβείο (92 %)

ΑΓΟΥΡΟΕΛΙΕΣ gourmet ελιές - ΧΡΥΣΟ βραβείο (92 %)

ΜΗΛΕΝΙΕΣ gourmet ελιές - ΑΣΗΜΕΝΙΟ βραβείο (87 %)

Ιδιαίτερη τιμή

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, να αναγνωρίζονται τα ελαιοπροϊόντα που ιδιοπαράγουν από τους επαγγελματίες chef της γεύσης και του fine dining, για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους στο χώρο της γαστρονομίας.

Οι 9 μεγάλες αυτές βραβεύσεις, στα OLYMP TASTE AWARDS 2021,συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 340 διεθνών βραβείων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από τη Σπάρτη Λακωνίας και αποτελούν ένα παγκόσμιο ρεκόρ διεθνών βραβεύσεων, για Έλληνα Single Estate και Terroir ελαιοπαραγωγό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις