ΚΟΣΜΟΣ. Τη φανταστική διάκριση των 12 Διεθνών Βραβείων σε ισάριθμες συμμετοχές των ελαιολάδων τους, πέτυχαν οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον διεθνή διαγωνισμό Berlin Global Olive Oil Awards 2022 που πραγματοποιήθηκε 15 – 29/4/2022, στο Βερολίνο.

Συμμετοχές

Στον μεγάλο Διεθνή Διαγωνισμό του Βερολίνου, που συγκαταλέγεται στους πιο έγκριτους και αυστηρών κριτηρίων διαγωνισμούς στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων, συμμετείχαν πάνω από 870 ελαιόλαδα από 30 ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, όπως την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Ισραήλ, το Μαρόκο, την Πορτογαλία, την Τυνησία, την Τουρκία, την Αργεντινή, τη Χιλή, τις Η.Π.Α., την Κροατία κ.α.

Αποτελεί έναν παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας ελαιολάδων με πολύ υψηλά ποιοτικά στάνταρ δοκιμής και αξιολόγησης, που δημιουργεί μια λίστα με τα κορυφαία ελαιόλαδα κάθε χρονιάς, τα Elite Olive Oils.

Ο διαγωνισμός

Όπως αναμένεται από οποιονδήποτε αξιόπιστο διεθνή διαγωνισμό και βάσει των προτύπων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, ακολουθείται η διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας, που σημαίνει πως οι ειδικοί κριτές δεν έχουν καμία πρότερη γνώση των δειγμάτων που δοκιμάζουν.

Το πάνελ των διεθνούς φήμης κριτών ελαιολάδου του Berlin GOOA 2022 που δοκίμασαν τα ελαιόλαδα που συμμετείχαν, αποτελείται από επιστήμονες με τεχνογνωσία αλλά και πρωτοπόρους εξειδικευμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου, θέτοντας τα πρότυπα για έναν αξιόπιστο και καινοτόμο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων που παρακολουθεί η παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOOWR.

12 συμμετοχές, 12 διακρίσεις

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμμετείχαν με 12 βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα τους συνολικά, και τιμήθηκαν αντίστοιχα με 12 διακρίσεις, πετυχαίνοντας το απόλυτο ποσοστό βράβευσης του 100 %, που αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός σε τέτοιου επιπέδου και κύρους διεθνείς διαγωνισμούς.

Συγκομιδή

Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες, τιμήθηκαν με 1 πλατινένιο, 6 χρυσά και 5 ασημένια βραβεία,

Στην ελίτ των ελαιολάδων με 463 διεθνείς βραβεύσεις

Τα συγκεκριμένα 12 βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα, με τις υψηλές βαθμολογίες και τις αντίστοιχες βραβεύσεις με τις οποίες τιμήθηκαν ανάμεσα σε 870 ελαιόλαδα από τους ειδικούς γευσιγνώστες, κατατάσσονται πλέον στα Elite Olive Oils του διεθνή διαγωνισμού Berlin Global Olive Oil Awards 2022.

«…Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να αναγνωρίζονται από τους ειδικούς τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα μας στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, τη μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να βρίσκονται στα κορυφαία ελαιόλαδα του κόσμου.

Οι 12 μεγάλες και απόλυτες βραβεύσεις αυτές, στον διεθνή διαγωνισμό Berlin Global Olive Oil Awards 2022, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 463 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων - Single Estate producer,» λένε από τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις