ΚΟΣΜΟΣ. Τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τίμησε η «Olive Oil Sommelier Association» της Ιαπωνίας, στον διαγωνισμό OLIVE JAPAN IOOC 2022…

Ο διεθνής διαγωνισμός OLIVE JAPAN IOOC 2022 θεωρείται ο Sommelier διαγωνισμός ελαιολάδου της Ιαπωνίας, που για το 2022, η 11η έκδοση του πραγματοποιήθηκε στο Kyobashi, 15 - 26 Μαΐου.

Μάλιστα τελείται υπό την αιγίδα του φημισμένου επαγγελματικού οργανισμού γευσιγνωσίας ελαιολάδου της Ιαπωνίας «The Olive Oil Sommelier Association of Japan», που αριθμεί περισσότερα από 1600 μέλη και έχει ιδρύσει σχολή που ειδικεύεται στο ελαιόλαδο.

816 συμμετοχές ελαιολάδων!

Οι συμμετοχές για το 2022 άγγιξαν τον αριθμό ρεκόρ των 816 δειγμάτων ελαιολάδων, από 28 ελαιοπαραγωγικές χώρες παγκοσμίως.

Είναι ένας διαγωνισμός μεγάλου κύρους, από τους μεγαλύτερους στην Ασιατική Ήπειρο, ανήκει στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης ελαιολάδων, τη γνωστή κατάταξη EVOOWR, ενώ βραβεύει τα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου με εξειδικευμένους κριτές - γευσιγνώστες (expert panel tasters).

Αξιολόγηση

Ο διεθνής διαγωνισμός OLIVE JAPAN International Olive Oil Competition 2022 εφαρμόζει πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Ο βαθμός δυσκολίας, τα υψηλά standards, η ακεραιότητα και ο επαγγελματισμός του διαγωνισμού φαίνεται από τη τεράστια συμμετοχή ελαιολάδων από πολλές χώρες όπως Κροατία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Ισπανία, Τυνησία, Η.Π.Α., Αργεντινή, Αυστραλία, Ουρουγουάη κ.ά.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με 3 μεγάλες διακρίσεις σε ισάριθμες συμμετοχές ελαιολάδων τους, στον έγκριτο διεθνή διαγωνισμό OLIVE JAPAN International Olive Oil Competition 2022, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες και εξαιρετικές κριτικές από τους επαγγελματίες sommelier ελαιολάδου της Ιαπωνίας. Πιο συγκεκριμένα :

Στην παγκόσμια ελίτ

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του φημισμένου διαγωνισμού OLIVE JAPAN 2022 δικαιώνει την προσπάθεια των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στη δημιουργία μοναδικών γευστικών συνδυασμών στα ελαιοπροϊόντα τους, ενώ επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πως ανήκουν στην παγκόσμια ελίτ των gourmet και γαστρονομικών τροφίμων.

Οι τιμητικές αυτές βραβεύσεις υπό την αιγίδα του επαγγελματικού συνδέσμου των sommelier ελαιολάδου της Ιαπωνίας, «The Olive Oil Sommelier Association of Japan», αποτελούν μια μεγάλη επιβράβευση για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καθώς, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η μοναδική ποιότητα των ελαιοπροϊόντων τους, σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να βλέπουμε τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα μας να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς», λένε από τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

480 διεθνή βραβεία

Ταυτόχρονα, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμπληρώνουν τα 480 διεθνή βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, «…ένα μοναδικό ρεκόρ επιβραβεύσεων διεθνώς για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων - Single Estate».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις