ΚΟΣΜΟΣ. Νέα υψηλού κύρους διάκριση για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, αυτή τη φορά στο Μόντε Κάρλο του Μονακό, με πλασάρισμα στη 2η και 3η θέση στα Best Flavored ελαιόλαδα, με 4 γαστρονομικά ελαιόλαδα στα Finalist και συνολικά 9 βραβεύσεις, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Masters of Olive Oil International Competition 2022.

  • Storyline

Η 6η έκδοση του Masters of Olive Oil International Competition 2022 πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο, στο Μονακό, από 1η έως 31η Μαΐου του 2022, με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τον διεθνή ελαιοκομικό τομέα.

Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, προερχόμενα από 4 ηπείρους.

Η ομάδα των διεθνώς αναγνωρισμένων κριτών του Masters of Olive Oil προέρχεται κι αυτή από πολλές διαφορετικές χώρες και αποτελείται από ειδικούς γευσιγνώστες «…με παγκόσμια κατάρτιση και τεράστια εμπειρία», οι οποίοι έκριναν τα ελαιόλαδα αποκλειστικά βάσει της μεθόδου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (COI).

Ατομική αξιολόγηση σε 5 φάσεις

Μετά την προκαταρκτική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών διενέργησε ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε 5 φάσεις συνολικά, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη των finalist ελαιολάδων και στη συνολική βαθμολογία.

  • Τελετή ανακοίνωσης αποτελεσμάτων (14/6)

Στις 14/6/2022, έλαβε χώρα η τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και απονομής των βραβείων στο Μόντε Κάρλο.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με την κατάκτηση της 2ης και 3ης θέσης, αλλά και την κατάταξη 4 γαστρονομικών ελαιολάδων στα finalist, γεγονός που αποτελεί ένα πρωτοφανές ορόσημο για την ελληνική αλλά και την διεθνή Ελαιοκομία.

  • Great 9

Ειδικότερα, οι 9 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στο Μονακό για το 2022 είναι:

TREASURE Blend evoo2η Θέση Best Flavored

TREASURE Blend evoo Πλατινένιο Βραβείο & Finalist

MASTERPIECE Blend evoo3η Θέση Best Flavored

MASTERPIECE Blend evoo - Πλατινένιο Βραβείο & Finalist

FLAVORED GOURMET ENIGMA - Χρυσό Βραβείο & Finalist

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Ασημένιο Βραβείο & Finalist

GEMSTONE Blend evoo - Χάλκινο Βραβείο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Χάλκινο Βραβείο

MAJESTIC Blend evooΧάλκινο Βραβείο

Credits

Ας σημειωθεί ότι,

  • η κατάκτηση της 2ης και της 3ης θέσης κατηγορίας στον διεθνή και διαγωνισμό Masters of Olive Oil του Μονακό από τα gourmet ελαιόλαδα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελεί ένα νέο ορόσημο για την Ελληνική και την διεθνή Ελαιοκομία, καθώς πρόκειται για θέσεις στις οποίες δεν είχε βρεθεί ξανά έως σήμερα Ελληνικό γαστρονομικό ελαιόλαδο.
  • Οι 9 αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον φημισμένο διαγωνισμό Masters of Olive Oil 2022 του Μονακό, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 499 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις