ΚΟΣΜΟΣ. Η σπουδαία διάκριση που απέσπασαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου - με 14 βραβεία σε 14 συμμετοχές στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Terraolivo International Olive Oil Competition 2022 – σηματοδοτεί και μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο.

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ, (13 – 24/6/2022).

Διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων, εφαρμόζοντας standards αξιολόγησης σύμφωνα με τις μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Λόγω του πολύ υψηλού βαθμού δυσκολίας κατατάσσεται ως ο Νo 1 Διαγωνισμός της Ασιατικής Ηπείρου αλλά και στην τριάδα των μεγαλύτερων διαγωνισμών του κόσμου, με την πολύ υψηλή βαθμολογία 9 / 10, βάσει της παγκόσμιας κατάταξης EVOO World Ranking (EVOOWR).

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον TERRAOLIVO IOOC 2022 πραγματοποιήθηκε από 40 και πλέον ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (olive oil expert & panel tasters) διεθνούς κύρους, από πολλές χώρες του κόσμου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

O πολύ υψηλός βαθμός δυσκολίας του διαγωνισμού συμπληρώνεται από τον πολύ μεγάλο παγκόσμιο συναγωνισμό και από τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών, που για το 2022 ξεπέρασε τα 650 ελαιόλαδα, προερχόμενα από πάρα πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό του Ισραήλ, Terraolivo International Olive Oil Competition 2022 με 14 εξειδικευμένα βιολογικά - gourmet ελαιόλαδα και τιμήθηκαν με 14 βραβεία (!) σε όλα τα δείγματα ελαιολάδων τους, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες από τους ειδικούς κριτές.

Τα βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου βραβεύτηκαν με 5 Grand Prestige Gold, 8 Prestige Gold και 1 Gold Award βραβεία.

Πιο συγκεκριμένα:

Αντικειμενικά, αποτελεί αξιόλογα μεγάλη διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, η επιβράβευση που σημειώθηκε στην Ιερουσαλήμ και στον TERRAOLIVO IOOC 2022, σε ένα διαγωνισμό παγκόσμιας εμβέλειας με αυτές τις 14 υψηλού επιπέδου βραβεύσεις.

Η εξαιρετική αυτή απόλυτη επιβράβευση του 100% στο Ισραήλ είναι διεθνούς κύρους, και ταυτόχρονα σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στον χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας, την Ελλάδα, τον τόπο μας, τη Σπάρτη καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 30 χρόνια.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου με τα εκπληκτικά αποτελέσματα στο Ισραήλ για το 2022, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 558 διεθνών βραβεύσεων σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς υψηλού κύρους ανά τον κόσμο.

  • Ο αριθμός αυτός αποτελεί ένα εξελισσόμενο παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό που καλλιεργεί, παράγει και τυποποιεί αποκλειστικά τα δικά του βιολογικά ελαιοπροϊόντα (Single Estate & Terroir organic producer).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις