Κέικ κάστανο
Υλικά (για 6 άτομα):
• 200 γρ. βούτυρο
• 4 αβγά
• 180 γρ. ζάχαρη
• 200 γρ. αλεύρι
• 1 φακελάκι βανίλια
• 50 γρ. κρέμα κάστανου
• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Παρασκευή:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Λιώνουμε το βούτυρο. Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο λιωμένο και τη βανίλια. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολ: Στο ένα προσθέτουμε την κρέμα κάστανου. Βουτυρώνουμε μία φόρμα, βάζουμε μία στρώση από το σκέτο μείγμα, στη συνέχεια μία στρώση από το μείγμα με την κρέμα κάστανου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει η φόρμα. Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά.