Κεφτεδάκια με λαχανικά και ζυμαρικά
Υλικά:
• 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή χοιρινός
• 7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• λίγη ρίγανη
• 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 250 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
• 300 γρ. μανιτάρια champignon κομμένα σε φέτες
• 1 καρότο ψιλοκομμένο
• 1 κλωναράκια σέλινο (προαιρετικά)
• 1 φινόκιο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
• 3 κ.σ. κέτσαπ
• 2 κ.σ. γούστερ σος
• 1'/2 ποτήρι ζωμός κότας
• 300 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας σας
• λάδι
• αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή:
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, λίγο λάδι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Σε άλλο σκεύος σοτάρουμε τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας, την κέτσαπ, τη γούοτερ σος, τα κεφτεδάκια, λίγο νερό, την ντομάτα και βράζουμε για μισή ώρα το πολύ, φροντίζοντας να μείνει αρκετή σάλτσα.
Αφαιρούμε όλα τα υλικά με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη. Διαλύουμε 2 κ.σ. κοφτές αλεύρι σε λίγο νερό και «δένουμε» τη σάλτσα. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό μας, το σουρώνουμε και το κρυώνουμε με νερό. Ρίχνουμε το βρασμένο ζυμαρικό στη σάλτσα και βράζουμε για 2 λεπτά, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Τότε ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.