Ένας νέος γρίφος μπερδεύει ακόμη και τους αποφοίτους ενός κορυφαίου πανεπιστημίου, παρόλο που πολλά παιδιά μπορούν να τον λύσουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο Jack Fanshawe μοιράστηκε ένα βίντεο στο TikTok που περιγράφει λεπτομερώς τον αινιγματικό γρίφο και υποστήριξε ότι το 97% των ανθρώπων που αποφοίτησαν από το Χάρβαρντ - ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και στον κόσμο- δεν μπορούσαν να φτάσουν στη λύση, αλλά τόνισε ότι το 84% των νηπίων, που είναι παιδιά ηλικίας πέντε έως έξι ετών, μπορούσαν να τον λύσουν «σε έξι λεπτά ή λιγότερο».

Πολύ δύσκολος γρίφος: Δεν μπορεί να τον λύσει το 97% των αποφοίτων του Χάρβαρντ

Ο γρίφος

Ο γρίφος είναι ο εξής: «Κάνω τις πολικές αρκούδες λευκές και σας κάνω να κλαίτε. Κάνω τους άντρες να πρέπει να ουρήσουν και τα κορίτσια να χτενίσουν τα μαλλιά τους. Κάνω τις διασημότητες να μοιάζουν με φυσιολογικούς ανθρώπους και τους φυσιολογικούς ανθρώπους να μοιάζουν με διασημότητες. Κάνω τις τηγανίτες σας καφέ, και κάνω τη σαμπάνια σας να φουσκώνει. Αν με ζουλήξεις, θα σκάσω. Αν με κοιτάξεις, θα σκάσεις. Μπορείτε να λύσετε αυτό το γρίφο;».

Η λύση

Γνωστό ως ο γρίφος «κάνω μια πολική αρκούδα λευκή» στο διαδίκτυο, η αινιγματική ερώτηση είναι ένα πολύ συνηθισμένο παιχνίδι για το μυαλό. Συνήθως, η τελευταία φράση είναι «μπορείτε να λύσετε αυτό το γρίφο;». Με απλά λόγια, η σωστή απάντηση στον γρίφο είναι: «Όχι».

Δεν μπορείτε να λύσετε τον γρίφο, καθώς δεν υπάρχει ένα μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει όλα αυτά τα πράγματα να συμβούν. Ο λόγος που τα παιδιά μπορούν να φτάσουν σε μια λύση τόσο γρήγορα είναι ότι είναι πιο πιθανό να τα παρατήσουν και να παραδεχτούν ότι δεν μπορούν να το λύσουν -που στην πραγματικότητα είναι η σωστή απάντηση- σε σύγκριση με έναν απόφοιτο του Χάρβαρντ που είναι πιο πιθανό να είναι αποφασισμένος να βρει μια “σωστή” λύση.

Πηγή: FOXreport.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις