Χοιρινό λεμονάτο
Υλικά:
• χοιρινό «Τσικάκη – Γιαννόπουλου» σε μερίδες
• αλάτι
• πιπέρι
• ρίγανη
• 2 λεμόνια
• μισή κούπα ελαιόλαδο Λακωνίας
• λίγες πατάτες και ένα κύβο λαχανικών
• 2-3 σκελίδες σκόρδο
• λίγο κεφαλοτύρι Πάρνωνα τριμμένο
Παρασκευή:
Αφού ζεστάνετε το λάδι στην κατσαρόλα ρίξτε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρετε τα καλά γύρω-γύρω. Ρίξτε μέσα το χυμό του λεμονιού, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδο. Ρίξτε και μια κούπα ζεστό νερό και τον κύβο λαχανικών. Σκεπάστε το καπάκι και σιγοβράστε ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με λίγη σάλτσα.
Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε και προσθέτουμε κεφαλοτύρι τριμμένο.
wwwirida.blogspot.gr