Υλικά :

Για την κρέμα:
• 1 κιλό γάλα
• 1 1/2 φλ. ζάχαρη
• 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
• 5 αυγά
• 3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
• 2 κ.γ. βανίλια
• 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
• 1/2 φλ. βούτυρο για τα φύλλα

Για το σιρόπι:
• 3 1/2 φλ. ζάχαρη
• 2 1/2 φλ. νερό
• 1 φλούδα λεμονιού
• 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Παρασκευή:

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Το αφήνουμε να κάψει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε διαρκώς για να πάρει βράση και να πήξει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Βγάζουμε από τη φωτιά την κρέμα και προσθέτουμε τα αυγά/ζάχαρη ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να μην μας κάνει κρούστα.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας σε βουτυρωμένο ταψάκι αλείφοντας το κάθε φύλλο με βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψάκι.

Διπλώνουμε πάνω από την κρέμα τα φύλλα που εξέχουν τα οποία τα βουτυρώνουμε. Από πάνω προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα (βουτυρωμένα ένα-ένα).

Χαράζουμε με μαχαίρι τα κομμάτια, αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. για 30 λεπτά.

Βγάζουμε το γλυκό μας από το φούρνο και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε.