Μοσχαράκι με σάλτσα μανιταριών
Υλικά (για 6 άτομα):
• 1 ½ κιλό μοσχαρίσιο ψαχνό κρέας κατάλληλο για ψητό κατσαρόλας (κυλότο, νουά ή φιλέτο)
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
• 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 200 ml λευκό κρασί
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 100 γρ. Gambozola (γερμανικό μπλε τυρί) λιωμένη με πιρούνι
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Παρασκευή:
Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε το κρέας απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 6'-7' ακόμη. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε λίγο ζεστό νερό. Σιγοβράζετε το φαγητό 1 ώρα και 30' μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και σιγοβράζετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε. Κόβετε το μοσχαράκι σε φέτες και το περιχύνετε με τη σάλτσα των μανιταριών.